Ciulama de hribi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciulama de hribi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 punguta hribi congelati (cam 600 gr au avut)
  • 4 linguri cu varf smantana de tara
  • 1 lingura rasa faina
  • sare
  • piper
  • 5 crengute marar verde
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Hribii ii punem la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga de zeama. Daca folositi hribi proapeti ii curatati, spalati si ii opariti putin inainte sa pregatiti ciulamaua.

Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem feliute.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usturoiul, 4-5 linguri de apa si le inabusim.

Hribii dezghetati si bine scursi, ii taiem bucati potrivite si ii adaugam peste ceapa.

Turnam o canita de apa, condimentam cu sare, piper si lasam sa scada bine. Daca vi se pare ca ceapa nu este bine facuta mai stropiti cu putina apa calda.

Intr-un bol amestecam smantana cu faina iar cand ciupercile sunt scazute adaugam amestecul de smantana.

Invartim bine sa nu se prinda de tigaie, dam focul la mai mic si mai dam 4-5 clocote.

Tragem ciulamaua de pe foc, spalam mararul verde, il tocam si il presaram peste.

Amestecam si acoperim 5 minute sa isi ia din aroma mararului.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura