autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de pui

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Ingrediente
pulpe de pui de ţară (sau nu), 500 ml supă de carne, o ceapă potrivită, 50 gr făină, 300 ml smântână, un morcov, un pătrunjel, o bucăţică de ţelină (opţional), puţină sare şi eventual un cub knor de găină

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

ţară, am fiert-o mai întâi la oala cu presiune cam 30-40 minute după care am continuat să o fierb cu zarzavatul, înca vreo 30 de minute.

Separat se pune în puţin ulei încălzit făina şi se amestecă continuu, având grijă să nu se ardă, ci doar să se îngroaşe puţin. Apoi se toarnă încet, câte puţină zeamă de la carnea fiartă cam 500ml , amestecând continuu şi având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia obţinută astfel trebuie să fie de consistenţa unei smântâni. Se fierbe puţin la foc mic, după care se trage de pe foc şi se toarnă smântâna bătută în prealabil cu 2 linguri de apă rece.

Se pune carnea şi se pofteşte la masă. Se consumă caldă cu mămăliguţă, de preferat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama cu rasol de pui

Ciulama cu rasol de pui

Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece

15 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • pulpe de pui de ţară (sau nu)
  • 500 ml supă de carne
  • o ceapă potrivită
  • 50 gr făină
  • 300 ml smântână
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • o bucăţică de ţelină (opţional)
  • puţină sare şi eventual un cub knor de găină

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
fasole cu costita afumata