autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de pui

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Ingrediente
pulpe de pui de ţară (sau nu), 500 ml supă de carne, o ceapă potrivită, 50 gr făină, 300 ml smântână, un morcov, un pătrunjel, o bucăţică de ţelină (opţional), puţină sare şi eventual un cub knor de găină

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

ţară, am fiert-o mai întâi la oala cu presiune cam 30-40 minute după care am continuat să o fierb cu zarzavatul, înca vreo 30 de minute.

Separat se pune în puţin ulei încălzit făina şi se amestecă continuu, având grijă să nu se ardă, ci doar să se îngroaşe puţin. Apoi se toarnă încet, câte puţină zeamă de la carnea fiartă cam 500ml , amestecând continuu şi având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia obţinută astfel trebuie să fie de consistenţa unei smântâni. Se fierbe puţin la foc mic, după care se trage de pe foc şi se toarnă smântâna bătută în prealabil cu 2 linguri de apă rece.

Se pune carnea şi se pofteşte la masă. Se consumă caldă cu mămăliguţă, de preferat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu smantana

Ciulama de pui cu smantana

Spalam carnea, o taiem cubulete mai mari ,o condimentam cu sare si piper si apoi o rumenim bine in

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Pipotele se curata bine si se pun la fiert impreuna cu pieptul de pui in cca 1200ml de apa (sa ramana

14 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • pulpe de pui de ţară (sau nu)
  • 500 ml supă de carne
  • o ceapă potrivită
  • 50 gr făină
  • 300 ml smântână
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • o bucăţică de ţelină (opţional)
  • puţină sare şi eventual un cub knor de găină

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocanita de curcan cu galuste