Clafoutis cu cirese

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu cirese

Ingrediente

  • 3 oua
  • un varf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 300 gr cirese
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Un desert de origine franceza foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e un desert de vara light si racoritor.

Ungem tava cu unt si asezam pe fundul tavii ciresele spalate din care am scos samburii. (in mod normal se face cu cirese cu samburi, dar eu am facut-o fara)

Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.

Obtinem un aluat aproximativ la fel ca cel de clatite pe care il turnam peste fructe.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi scoatem prajitura pe o farfurie, o pudram cu zahar pudra si servim.

Si asta a fost tot!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise