Preparam clatitele dupa reteta fiecareia.
Punem branza intr-un vas, adaugam 1 ou, 1 zahar vanilat, coaja rasa de la lamaie, 50 gr zahar, stafide si mixam pana la omogenizare.
La celelalte 4 oua separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu 1 zahar vanilat, 50 gr zahar si smantana.
Umplem clatitele cu crema de branza, le rulam si le asezam una langa alta intr-un vas termorezistent pe care l-am tapetat in prealabil cu putin unt.
Deasupra turnam crema de galbenusuri si dam la cuptorul preincalzit circa 15-20 minute, pana cand crema incepe sa se intareasca pe margini.
Cu 10 minute inainte de a fi gata, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si 100 gr zahar.
Scoatem clatitele si cu ajutorul unei linguri mari punem spuma de albusuri peste crema de vanilie. Punem din nou inapoi in cuptor si lasam pana spuma devine aurie ca o bezea (circa 15 minute).

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii