Preparam clatitele dupa reteta fiecareia.
Punem branza intr-un vas, adaugam 1 ou, 1 zahar vanilat, coaja rasa de la lamaie, 50 gr zahar, stafide si mixam pana la omogenizare.
La celelalte 4 oua separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu 1 zahar vanilat, 50 gr zahar si smantana.
Umplem clatitele cu crema de branza, le rulam si le asezam una langa alta intr-un vas termorezistent pe care l-am tapetat in prealabil cu putin unt.
Deasupra turnam crema de galbenusuri si dam la cuptorul preincalzit circa 15-20 minute, pana cand crema incepe sa se intareasca pe margini.
Cu 10 minute inainte de a fi gata, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si 100 gr zahar.
Scoatem clatitele si cu ajutorul unei linguri mari punem spuma de albusuri peste crema de vanilie. Punem din nou inapoi in cuptor si lasam pana spuma devine aurie ca o bezea (circa 15 minute).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii