Clatite banatene

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Clatite banatene

Ingrediente

  • * 6 clatite obisnuite si nu foarte groase
  • * 200 gr branza de vaci
  • * 6 oua
  • * 300 ml smantana dulce
  • * 200 gr zahar
  • * stafide 50 -75 gr
  • * zahar vanilinat si esenta de vanilie
  • * unt

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam branza de vaci, 1 ou, 50 grame de zahar, 1 plic zahar vanilinat si stafidele. Cu acest amestec se umple fiecare clatita si le impachetam ca pe sarmale.

Ungem un vas termorezistent cu unt si asezam clatitele astfel impachetate lasand putin spatiu intre ele pentru a patrunde crema de vanilie. Pe fiecare clatita punem o feliuta subtire de unt.

Din cele 5 oua ramase, se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le mixam impreuna cu un plic de zahar vanilinat, esenta de vanilie, 50 gr de zahar si smantana lichida. Va rezulta o crema fina pe care o vom turna in tava peste clatite.

In acest moment introducem tava la cuptor (care a fost incalzit in prealabil) si lasam 10 minute.

Albusurile se bat spuma adaugand pe rand cate o lingura de zahar ( restul de 100 gr de zahar) si mixam pana obtinem o bezea alba si pufoasa.

Cand crema incepe sa se inchege pe margini, scoatem tava si punem deasupra bezeaua incercand sa acoperim uniform toate clatitele.

Tava o reintroducem la cuptor si lasam pana se rumeneste bezeaua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise