Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata

Ingrediente

  • pentru clatite
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingura unt topit
  • 1 plic praf de copt
  • esenta vanilie
  • sare
  • - pentru crema
  • 250 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon( optional)
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • - pentru sos
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 15 g unt
  • 2-3 linguri miere
  • 70 ml lapte
  • - pentru ornat
  • 100 g fulgi de migdale

Mod de preparare

Intr-un vas in care vom prepara clatitele ,cernem faina cu praful de copt si cacaoa.

Punem sarea si zaharul, apoi facem in mijloc o gaura in care punem ouale batute bine si untul topit.

Putin cate putin adaugam laptele,apa minerala, apoi esenta de vanilie.

Amestecam pina la omogenizare.

Lasam sa se odihneasca 30 de minute, la temperatura din bucatarie.

Apoi coacem clatitele intr-o tigaie nonaderenta.

Preparam crema intre timp.Separam albusul de galbenus. Batem spuma albusul cu un praf de sare.

Smantana, zaharul praf, galbenusul, esenta de vanilie si zaharul vanilat le amestecam bine.

Daca vi se pare ca este prea moale crema , puteti adauga o lingura de amidon, dar eu nu am pus.

Amestecam cu grija albusul spuma cu crema, apoi o lasam deoparte.

Intr-un vas topim ciocolata pentru sos , impreuna cu untul. Cand s-a topit ,luam sosul de pe foc, il lasam sa se raceasca putin , apoi adaugam mierea si laptele. Invartim sa se omogenizeze.

Trecem la asamblarea clatitelor.Pe o farfurie asezam o clatita si pe jumatate din ea punem doua linguri de crema. Deasupra presaram fulgi de migdale, putin prajiti.

Indoim in doua clatita si apoi iar in doua.

Procedam la fel cu toate clatitele.

La servire , asezam pe farfurie doua- trei clatite , le ungem deasupra cu putina crema presaram fulgi de migdale si punem sosul de ciocolata.

Eu am ornat farfuria cu niste cirese si bombonele.

O reteta minunata , pe care sunt convinsa ca si voi o veti incerca.

Pofta mare sa aveti !

Bunatatile acestea de clatite sunt facute dupa reteta lui Gordon Ramsay

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise