autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2014

Ingrediente
pentru clatite, 200 g faina, 2 linguri cacao, 2 linguri zahar tos, 2 oua, 300 ml lapte, 100 ml apa minerala, 1 lingura unt topit, 1 plic praf de copt, esenta vanilie, sare, - pentru crema, 250 ml smantana, 1 ou, 1 lingura amidon( optional), 3 linguri zahar pudra, 1 lingurita esenta vanilie, 2 plicuri zahar vanilat, - pentru sos, 100 g ciocolata amaruie, 15 g unt, 2-3 linguri miere, 70 ml lapte, - pentru ornat, 100 g fulgi de migdale

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas in care vom prepara clatitele ,cernem faina cu praful de copt si cacaoa.
Punem sarea si zaharul, apoi facem in mijloc o gaura in care punem ouale batute bine si untul topit.
Putin cate putin adaugam laptele,apa minerala, apoi esenta de vanilie.
Amestecam pina la omogenizare.
Lasam sa se odihneasca 30 de minute, la temperatura din bucatarie.
Apoi coacem clatitele intr-o tigaie nonaderenta.
Preparam crema intre timp.Separam albusul de galbenus. Batem spuma albusul cu un praf de sare.
Smantana, zaharul praf, galbenusul, esenta de vanilie si zaharul vanilat le amestecam bine.
Daca vi se pare ca este prea moale crema , puteti adauga o lingura de amidon, dar eu nu am pus.
Amestecam cu grija albusul spuma cu crema, apoi o lasam deoparte.
Intr-un vas topim ciocolata pentru sos , impreuna cu untul. Cand s-a topit ,luam sosul de pe foc, il lasam sa se raceasca putin , apoi adaugam mierea si laptele. Invartim sa se omogenizeze.
Trecem la asamblarea clatitelor.Pe o farfurie asezam o clatita si pe jumatate din ea punem doua linguri de crema. Deasupra presaram fulgi de migdale, putin prajiti.
Indoim in doua clatita si apoi iar in doua.
Procedam la fel cu toate clatitele.
La servire , asezam pe farfurie doua- trei clatite , le ungem deasupra cu putina crema presaram fulgi de migdale si punem sosul de ciocolata.
Eu am ornat farfuria cu niste cirese si bombonele.
O reteta minunata , pe care sunt convinsa ca si voi o veti incerca.
Pofta mare sa aveti !

Bunatatile acestea de clatite sunt facute dupa reteta lui Gordon Ramsay
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza si capsuni

Clatite cu branza si capsuni

Se coc clatitele si se lasa la racit Branza se paseaza bine cu capsunii, zaharul si zaharul vanilat.

1 vot    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse
Tartă cu nucă de cocos şi portocale

Tartă cu nucă de cocos şi portocale

Aluatul de foietaj se întinde de 3mm şi se pune într-o tavă de tartă unsă cu unt. Se coace

1 vot    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2014

    GABI te astept la o portie !

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2014

    imi place!

  • Fara foto

    Luminita Ticolea , 21 ianuarie 2014

    Da cred ca sunt bune

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • pentru clatite
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingura unt topit
  • 1 plic praf de copt
  • esenta vanilie
  • sare
  • - pentru crema
  • 250 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon( optional)
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • - pentru sos
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 15 g unt
  • 2-3 linguri miere
  • 70 ml lapte
  • - pentru ornat
  • 100 g fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

GABI te astept la o portie !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Napolitane cu caramel si nuca