Intr-un vas in care vom prepara clatitele ,cernem faina cu praful de copt si cacaoa.
Punem sarea si zaharul, apoi facem in mijloc o gaura in care punem ouale batute bine si untul topit.
Putin cate putin adaugam laptele,apa minerala, apoi esenta de vanilie.
Amestecam pina la omogenizare.
Lasam sa se odihneasca 30 de minute, la temperatura din bucatarie.
Apoi coacem clatitele intr-o tigaie nonaderenta.
Preparam crema intre timp.Separam albusul de galbenus. Batem spuma albusul cu un praf de sare.
Smantana, zaharul praf, galbenusul, esenta de vanilie si zaharul vanilat le amestecam bine.
Daca vi se pare ca este prea moale crema , puteti adauga o lingura de amidon, dar eu nu am pus.
Amestecam cu grija albusul spuma cu crema, apoi o lasam deoparte.
Intr-un vas topim ciocolata pentru sos , impreuna cu untul. Cand s-a topit ,luam sosul de pe foc, il lasam sa se raceasca putin , apoi adaugam mierea si laptele. Invartim sa se omogenizeze.
Trecem la asamblarea clatitelor.Pe o farfurie asezam o clatita si pe jumatate din ea punem doua linguri de crema. Deasupra presaram fulgi de migdale, putin prajiti.
Indoim in doua clatita si apoi iar in doua.
Procedam la fel cu toate clatitele.
La servire , asezam pe farfurie doua- trei clatite , le ungem deasupra cu putina crema presaram fulgi de migdale si punem sosul de ciocolata.
Eu am ornat farfuria cu niste cirese si bombonele.
O reteta minunata , pe care sunt convinsa ca si voi o veti incerca.
Pofta mare sa aveti !
Bunatatile acestea de clatite sunt facute dupa reteta lui Gordon Ramsay

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii