Clatitele~Cappuccino~ "Dragostea nu trebuie sa lipseasca de pe nicio masa!"

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Clatitele~Cappuccino~         "Dragostea nu trebuie sa lipseasca de pe nicio masa!"

Ingrediente

  • 350-400 gr faina alba
  • 3 oua (proaspete, de preferat de casa)
  • 350 ml lapte rece
  • 250 ml Cappuccino rece (2 plicuri Cappuccino Clasic)
  • Optional: ulei

Mod de preparare

Inainte de a ne apuca sa facem aluatul de clatite, fierbem 250ml apa, dizolvam intr-o cana cele 2 plicuri de Cappuccino(eu am folosit Cappuccino Clasic, dupa preferinte puteti sa folositi cu diferite arome). Punem Cappuccino la racit pentru ca trebuie sa-l incorporam rece in aluat.

Intr-un bol incapator adaugam: faina, ouale, uleiul, Cappuccino si in timp ce amestecam, adaugam laptele. Nu necesita sa adaugam zahar in aluat,este destul de dulceag de la Cappuccino. Dupa ce am amestecat bine aluatul, fara sa facem cocoloase, pregatim tigaia pentru a coace clatitele.

Folosim un polonic de dimensiune medie, pentru a face clatite potrivite, nici groase, nici subtiri.

Pentru prezentare, am umplut clatitele cu dulceata de gutuisi am presarat nuca de cocos peste ele.

O reteta reusita, un gust deosebit!

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor