Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014
Ingrediente
O bucata (mai mult de 1 kg) coada de somn proaspat, sare si piper, 3-4 linguri ulei, 4-5 catei de usturoi, 1-2 linguri ulei, 1/2 lingurita sare, 200 gr iaurt
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
Pestele curatat si spalat bine (frecam pielea cu o mana de sare pentru a scapa de mazga aceea alunecoasa si neplacuta) se sareaza si se pipareaza. Lasam pestele 30 minute, dupa care il prajim in tigaia grill in care am pus putin ulei si am incins-o bine.
Servim pestele cu sos de usturoi obtinut din usturoiul pisat cu putina sare, la care adaugam 2 linguri de ulei si amestecam pana obtinem o "maioneza"peste care adaugam iaurtul. Bineinteles ca este foarte buna alaturi si o mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coada de somn prajita cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert
-Se taie în bucăţele cât mai mărunte
9 voturi
2 comentarii
1h 20 min
1. Pestele se curata si se spala in citeva ape;
2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt;
3.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate