Ingrediente
500 gr coaste de miel, Pentru marinare:, 2 linguri ulei de masline, 2 lingurite de harissa, cateva picaturi de sos tabasco, 1 lingura sos de soia, cimbru uscat, sare de mare, Pentru "Salsa de naut":, 200-250 gr naut fiert, 1 ardei kapia copt (conservat in otet daca nu aveti proaspat), 1/2 legatura patrunjel verde
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
14 voturi
Mod de preparare
Pregatiti aparatul Food Saver.
Puneti coastele de miel in caserola pentru marinare rapida si presarati si cimbrul uscat. Inchideti caserola si rotiti butonul la semnul "inchis". Cuplati furtunul special intre caserola de marinare rapida si aparatul de vidat. Invartiti butonul pana la semnul "marinare" si apasati butonul "vidare" al aparatului Food Saver. Imediat ce procedeul este gata, rotiti butonul pana la semnul "inchis" si decuplati furtunul special. Marinarea este realizata in doar cateva minute, nu mai este nevoie sa lasati carnea in marinada peste noapte. Dupa incheierea procedeului de marinare rapida, puteti pune caserola la rece pentru 20 minute.
Scoateti coastele de miel din caserola si puneti-le intr-o tava termorezistenta. Stropiti cu un strop de ulei si adaugati putintica apa. Acoperiti cu o folie si dati la cuptor pentru 35-40 minute, la foc molcom, in cuptorul incalzit inainte!
Serviti coastele de miel cu naut amestecat cu patrunjel verde tocat si suvite sau bucatele de ardei kapia copt si conservat in otet.
Pofta buna la coaste de miel cu harissa si naut!