Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

Ingrediente

  • PENTRU COASTE
  • 1 şir de coaste de porc
  • 1 cutie de cola
  • 5 linguri de ketchup (picant la alegere)
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 linguri se sos de soia
  • 2 lingură de sos Worchestershire
  • 2 linguriţe boia iute
  • 2 linguriţe sos chilli
  • PENTRU CARTOFI
  • 2 carofi mari
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare-piper
  • 1 linguriţă boia

Mod de preparare

1. Cuptorul se închinge la 160 C/gaz 3 şi pe tavă se aşează coastele peste care se toarnă cola şi apă cât să le acopere complet. Tava se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă la cuptor în medie 2 ore şi jumătate

2. Ingredientele pentru sos se pun într-o crăticioară şi se amestecă încontinuu la foc mic timp de 2 minute

3. După ce costele sunt gata, se scot din tavă, iar sosul rămas se pune laoparte. Tava se curăţă, iar coastele se reaşează pe tavă şi se stropesc cu sosul deja preparat

4. Tava se pune la frigider şi se lasă la marinat min. 1 oră

5. Se încinge cuptorul/grătarul la 220 C şi se lasă coastele circa 20 de minute, adăugând din când în când sosul pus deoparte din tavă.

Pentru Cartofi Wedges

1. Se curăţă cartofii şi se taie în bucăţi mai mari

2. Cuptorul se încinge la 220 C

3. Cartofii se amestecă cu condimentele şi cu ulei de măsline

4. Se unge tava cu 1 linguriţă de ulei şi se lasă la cuptor aprox. 30 de min până ce devin aurii

Este e masă delicioasă, o reţeta perfectă pentru o zi de weekend savurată împreună cu familia sau prieteni. Se serveşte, de preferat, împreună cu o salată fresh şi cu multă bucurie. Cu siguranţă nu vă va dezamăgi!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni