Tomilho (Thymus Vulgaris) este o plantã care trãieste in sol sec, deci putinã apã...eu il tin in vas.
In Portugalia se foloseste la marinarea cãrnurilor mai grase, supe, aromatizarea uleiului de mãsline...
Cuvântul latin" Thymus", vine din cuvântul grec "Thymon" care inseamnã curaj.
*In românã i se zice " Cimbru de câmp", dar la gust si miros e total diferit...
*In Egipt, era folosit ca medicament si la imbãlsãmarea mumiilor.
*Greci se parfumau cu aceastã plantã.
*In Roma anticã, se obisnuia sã se punã tomilho, pe jos pt. a parfuma casa, chiar se ardeau ramuri pt. a indepãrta spiritele rele...
*Pasta de ardei, am cumpãrat-o dar, se poate face acasã din: vin, usturoi, foi dafin, ardei si sare.
1)Carnea se condimenteazã cu sare, piper, usturoiul zdrobit, pasta de ardei, otet si cimbru de câmp. Se tine la rece cel putin 12 ore.
2)Se pune carnea in forma pt. cuptor, impreunã cu vinul, sucul de la o portocalã si uleiul de mãsline.
Se coace cca. 40 min.
3)Se serveste cu cealaltã portocalã tãiatã rondele, cu coajã, cartofii fierti si salatã de agrião.
Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii