autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Coaste la cuptor cu cimbru de câmp si portocale (Entercosto no forno com tomilho e laranjas)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Ingrediente
1,5 kg coaste, sare groasã, piper negru, optional pãtrunjel sec si sofran indian, 4 cãtei de usturoi, 1 lingurã pastã de ardei*, 2 linguri de otet, câteva fire de cimbru de câmp*, 2 dl vin alb, 2 portocale mari, 1 dl ulei de mãsline, 1 kg. cartofi pt. fiert intregi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Tomilho (Thymus Vulgaris) este o plantã care trãieste in sol sec, deci putinã apã...eu il tin in vas.
In Portugalia se foloseste la marinarea cãrnurilor mai grase, supe, aromatizarea uleiului de mãsline...
Cuvântul latin" Thymus", vine din cuvântul grec "Thymon" care inseamnã curaj.
*In românã i se zice " Cimbru de câmp", dar la gust si miros e total diferit...
*In Egipt, era folosit ca medicament si la imbãlsãmarea mumiilor.
*Greci se parfumau cu aceastã plantã.
*In Roma anticã, se obisnuia sã se punã tomilho, pe jos pt. a parfuma casa, chiar se ardeau ramuri pt. a indepãrta spiritele rele...
*Pasta de ardei, am cumpãrat-o dar, se poate face acasã din: vin, usturoi, foi dafin, ardei si sare.

1)Carnea se condimenteazã cu sare, piper, usturoiul zdrobit, pasta de ardei, otet si cimbru de câmp. Se tine la rece cel putin 12 ore.
2)Se pune carnea in forma pt. cuptor, impreunã cu vinul, sucul de la o portocalã si uleiul de mãsline.
Se coace cca. 40 min.
3)Se serveste cu cealaltã portocalã tãiatã rondele, cu coajã, cartofii fierti si salatã de agrião.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste la cuptor cu cimbru de câmp si portocale (Entercosto no forno com tomilho e laranjas)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Fripura pulpe de pui si carne de porc

Fripura pulpe de pui si carne de porc

Spalam pulpele apoi le punem intr-o tava,printre ele asezam carnea de porc taiat bucatele.Curatam

12 voturi    10 comentarii
1h 50 min
Fripturi
Friptura de curcan cu vin la tava

Friptura de curcan cu vin la tava

Carnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu sare si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa

14 voturi    5 comentarii
2h 15 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2010

    Arată teribil! De-abia aştept sa fac si eu! Îmi plac si elementele de cultură presărate în reţetă! Bravos, naţiune!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

    Bravo Ramona,inca o reteta delicioasa.

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

    Drebuie sa fie o bunatate......la cum arata*****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

      Votat maxim pentru ca intr-adevar foarte delicios si aromat(sigur v-ati lins degetelele) numai ca eu tot nu mam putut obisnui cu aroma acestui cimbru dupa atitia ani afara,tot gustul cimbrului de la mama de acasa mi-a ramas. Ramona, felicitari pentru reteta e fenomenala!:)x

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

      De la tine am aflat ceva interesant despre acest condiment atat de parfumat. Cred ca friptura ta a avut un gust deosebit!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

      Waw ! ce bunatate ai gatit aici...yumi,yumi *****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

      Ce arome fine!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg coaste
  • sare groasã
  • piper negru
  • optional pãtrunjel sec si sofran indian
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 lingurã pastã de ardei*
  • 2 linguri de otet
  • câteva fire de cimbru de câmp*
  • 2 dl vin alb
  • 2 portocale mari
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 1 kg. cartofi pt. fiert intregi

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Arată teribil! De-abia aştept sa fac si eu! Îmi plac si elementele de cultură presărate în reţetă! Bravos, naţiune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui la cuptor