Coconeti/ Bighiluse

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Coconeti/ Bighiluse

Ingrediente

  • faina
  • oua
  • ulei/untura
  • apa

Mod de preparare

Mod de preparare

Se pregateste un aluat din faina i oua, se framanta bine, apoi se ruleaza sub forma unei fasii groase ca degetul. Se taie aluatul in bucati lungi de 5 cm care se fierb in apa. Apoi bucatile de aluat se prajesc in ulei sau untura pe aragaz.

Secretul Bucatarului

Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de taitei. Pentru a fierbe bine, bucatile de aluat nu trebuie sa fie prea groase.

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.

Reteta veche “Coconeti/ Bighiluse” era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor