Mod de preparare
Se pregateste un aluat din faina i oua, se framanta bine, apoi se ruleaza sub forma unei fasii groase ca degetul. Se taie aluatul in bucati lungi de 5 cm care se fierb in apa. Apoi bucatile de aluat se prajesc in ulei sau untura pe aragaz.
Secretul Bucatarului
Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de taitei. Pentru a fierbe bine, bucatile de aluat nu trebuie sa fie prea groase.
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
Reteta veche “Coconeti/ Bighiluse” era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii