Incearca aceasta reteta de coltunasi umpluti cu cartofi si ceapa calita, preparati dupa metoda traditionala, cu un aluat gustos de casa si umplutura delicioasa. Perfecti fierti in supa de pasare sau legume, cu smantana sau sos de rosii.
Pregatirea aluatului: cernem faina intr-un bol, adaugam sare, o lingurita rasa de praf de copt, apa (200-225 ml) si amestecam. Framantam pana obtinem un aluat neted si mai tare. Il lasam la odihnit 30 de minute.
Cartofii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert ii pasam bine, ca pentru piure.
Ceapa o tocam si o calim in ulei 5-7 minute.
Peste cartofi adaugam ceapa rumenita in prealabil, sare, mararul tocat si piper negru.
Intindem din aluat o fisie mare si cu o cana formam niste cerculete in care punem cartofii si apoi lipim capetele (vezi imaginile).
Intr-o oala punem la fiert apa, dupa care adaugam coltunasii si ii lasam sa fiarba la foc domol pana cand ies la suprafata.
Ii scurgem si ii sevim calzi cu smantana grasa sau sos de rosii. In perioadele reci ii preferam fierti in supa de pasare sau de legume. Un deliciu!
Incearca si reteta de coltunasi cu carne de pui, ciuperci si sos de rosii, coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza sau coltunasi cu magiun. Pofta buna!
Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...
Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaDescopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparatRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii