Coltunasi cu carne de pui, ciuperci si sos de rosii

Reteta de coltunasi cu carne de pui, ciuperci si sos de rosii. Cum prepari acasa reteta de coltunasi cu carne de pui, ciuperci si sos de rosii.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Coltunasi cu carne de pui, ciuperci si sos de rosii

Ingrediente

  • pentru coltunasi:
  • 3 oua
  • cca. 400 g faina
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 350 g carne tocata de pui
  • 200 g ciuperci Champignon
  • un ardei rosu
  • jumatate de ceapa
  • o bucata mica de telina
  • cateva fire de patrunjel verde
  • o lingura de ulei de masline
  • sare, piper
  • sos de rosii:
  • 6-7 rosii coapte
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi
  • o lingurita maghiran uscat
  • cateva frunze de busuioc verde
  • o lingura de ulei de masline

Mod de preparare

Mod de preparare reteta de coltunasi cu carne de pui, ciuperci si sos de rosii.

Cernem faina intr-un castronel, faccem o gaura in mijlocul ei si adaugam ouale batute cu un praf de sare. Amestecam cu furculita pana nu se mai poate roti in aluat, apoi se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de degete. Se pudreaza cu faina o planseta apoi se intind foi subtiri, ca de taitei, din aluat. Se taie cu gura unui pahar sau cu forma speciala discuri de aluat.

Se curata ceapa si se taie marunt, apoi ciupercile si ardeiul se taie cubulete, telina curatata se da prin razatoarea fina, verdeata spalata si toaca si ea marunt.

Se pune un strop de ulei de masline la incins intr-o tigaie apoi calim la inceput zarzavatul maruntit pana se inmoaie, apoi adaugam si carnea tocata amstecand continuu pana scade tot sucul lasat de ea. La sfarsit se potriveste de sare si piper dupa gust, se da de pe foc si se presara si verdeata tocata fin.

Se pune cate o lingurita de umplutura pe fiecare disc de aluat, se unge marginea cu apa rece apoi se aduce margine peste margine (ca un portofel) si se lipeste presand cu o furculita sau ajutandu-ne de forma speciala.

Se pune intr-o oala cam 1 l de apa cu un praf de sare sa fiarba iar in momentul in care clocoteste bagam coltunasii umpluti si ii lasam sa fiarba cca.10 minute. Apoi se scot cu o spumiera pe un platou.

Pentru prepararea sosului ,dam prin razatoare rosiile apoi le calim in lingura de ulei impreuna cu cateii de usturo feliati subtire. Dupa ce se leaga un pic, potrivim de sare si piper, aromatizam cu condimentele si dupa ce oprim focul adaugam busuiocul tocat marunt. Coltunasii se servesc stropiti cu acest sos delicios de rosii.

Sunt deliciosi, asadar va invit si pe voi sa incercati reteta de coltunasi cu carne pui, ciuperci si sos de rosii. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce decorata cu royal icing

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

Pentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas.

Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte.

Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor