autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida cu ciuperci si smantana

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2013

Ingrediente
1 conopida mica,500g ciuperci, 300 ml smantana lichida, 2 linguri ulei,1ceapa mica,1 cana cu lapte (optional),sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 54 min

11 voturi

Mod de preparare

Desfacem conopida si oparim buchetelele 8 minute in apa cu sare. Le scoatem si le lasam sa se scurga. In cratita cu ulei incins,calim ceapa tocata marunt, adaugam conopida, ciupercile feliate, amestecam mereu, iar dupa ce a scazut apa din ciuperci, adaugam 1 cana cu lapte,1 cana cu apa si lasam sa fiarba incet 30 min. Dupa acest timp, condimentam cu sare si piper, adaugam smantana, mai lasam pe foc cateva minute sa se ingroase sosul, apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
mancarica de fasole verde

mancarica de fasole verde

Se incinge putin ulei si se pune ceapa tocata, morcovul ras, ardeiul tocat si fasolea spalata, curatata,

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor

Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor

Sunt foarte buni, fiind preparati cu mai multe feluri de branza, smantana, lapte, unt si cu ardei

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2014

    Maria Craciun,eu nu folosesc niciodata faina in sosuri,doar smantana lichida sau amidon de porumb;dar smantana lichida este cea mai buna iar in comert se gaseste si smantana vegetala;incearca!!

  • Fara foto

    Maria Craciun , 14 iulie 2014

    Cum se ingroase sosul daca nu adaugam faina , sau s-a omis faina in componentele retetei ?

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

    daaa,sigur ca merge si putin parmezan dar nu am avut..

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      o bunatate...

    • Fara foto

      simina , 11 noiembrie 2013

      Merge si putin parmezan

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

54 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida mica,500g ciuperci
  • 300 ml smantana lichida
  • 2 linguri ulei,1ceapa mica,1 cana cu lapte (optional),sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

Maria Craciun,eu nu folosesc niciodata faina in sosuri,doar smantana lichida sau amidon de porumb;dar smantana lichida este cea mai buna iar in comert se gaseste si smantana vegetala;incearca!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Musaca ardeleneasca