autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida cu ciuperci si smantana

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2013

Ingrediente
1 conopida mica,500g ciuperci, 300 ml smantana lichida, 2 linguri ulei,1ceapa mica,1 cana cu lapte (optional),sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 54 min

12 voturi

Mod de preparare

Desfacem conopida si oparim buchetelele 8 minute in apa cu sare. Le scoatem si le lasam sa se scurga. In cratita cu ulei incins,calim ceapa tocata marunt, adaugam conopida, ciupercile feliate, amestecam mereu, iar dupa ce a scazut apa din ciuperci, adaugam 1 cana cu lapte,1 cana cu apa si lasam sa fiarba incet 30 min. Dupa acest timp, condimentam cu sare si piper, adaugam smantana, mai lasam pe foc cateva minute sa se ingroase sosul, apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Se curata cartofii si se pun la fiert intr-o cratita. Cand s-au fiert se scurge 70 % din apa si

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pasta de ardei rosii

Pasta de ardei rosii

Spalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem bucati mai mari. Cu ajutorul unui robot de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2014

    Maria Craciun,eu nu folosesc niciodata faina in sosuri,doar smantana lichida sau amidon de porumb;dar smantana lichida este cea mai buna iar in comert se gaseste si smantana vegetala;incearca!!

  • Fara foto

    Maria Craciun , 14 iulie 2014

    Cum se ingroase sosul daca nu adaugam faina , sau s-a omis faina in componentele retetei ?

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

    daaa,sigur ca merge si putin parmezan dar nu am avut..

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      o bunatate...

    • Fara foto

      simina , 11 noiembrie 2013

      Merge si putin parmezan

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

54 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida mica,500g ciuperci
  • 300 ml smantana lichida
  • 2 linguri ulei,1ceapa mica,1 cana cu lapte (optional),sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

Maria Craciun,eu nu folosesc niciodata faina in sosuri,doar smantana lichida sau amidon de porumb;dar smantana lichida este cea mai buna iar in comert se gaseste si smantana vegetala;incearca!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Piept de pui cu morcovi in suc de portocale