autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida cu ciuperci si smantana

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2013

Ingrediente
1 conopida mica,500g ciuperci, 300 ml smantana lichida, 2 linguri ulei,1ceapa mica,1 cana cu lapte (optional),sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 54 min

11 voturi

Mod de preparare

Desfacem conopida si oparim buchetelele 8 minute in apa cu sare. Le scoatem si le lasam sa se scurga. In cratita cu ulei incins,calim ceapa tocata marunt, adaugam conopida, ciupercile feliate, amestecam mereu, iar dupa ce a scazut apa din ciuperci, adaugam 1 cana cu lapte,1 cana cu apa si lasam sa fiarba incet 30 min. Dupa acest timp, condimentam cu sare si piper, adaugam smantana, mai lasam pe foc cateva minute sa se ingroase sosul, apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sbiha-vinata in sos de rosii

Sbiha-vinata in sos de rosii

Intr-o tigaie adinca ptr prajit se pune ulei sa acopere fundul tigaii bine si se pune pe foc sa se

14 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi acordeon

Cartofi acordeon

Se curate cartofii si se spala. Se taie fiecare in felii subtiri fara sa se patrunda pana la partea

20 voturi    17 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2014

    Maria Craciun,eu nu folosesc niciodata faina in sosuri,doar smantana lichida sau amidon de porumb;dar smantana lichida este cea mai buna iar in comert se gaseste si smantana vegetala;incearca!!

  • Fara foto

    Maria Craciun , 14 iulie 2014

    Cum se ingroase sosul daca nu adaugam faina , sau s-a omis faina in componentele retetei ?

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

    daaa,sigur ca merge si putin parmezan dar nu am avut..

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      o bunatate...

    • Fara foto

      simina , 11 noiembrie 2013

      Merge si putin parmezan

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

54 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida mica,500g ciuperci
  • 300 ml smantana lichida
  • 2 linguri ulei,1ceapa mica,1 cana cu lapte (optional),sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

Maria Craciun,eu nu folosesc niciodata faina in sosuri,doar smantana lichida sau amidon de porumb;dar smantana lichida este cea mai buna iar in comert se gaseste si smantana vegetala;incearca!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Cartofi copti