autor:

Florenta Dinu

» » Fripturi

Coq au vin rouge

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 mai 2011

Ingrediente
un pui,, sare,, piper,, 2 cepe,, 2 morcovi,, 60g bacon,, o lingura ulei de masline,, 2 linguri unt,, un catel de usturoi,, 200 ml vin rosu de Burgundia,, 200 ml supa de pui,, o foaie de dafin,, un fir de cimbru,, un fir rozmarin,, 150g ciuperci mici,, 150g cepe mici albe murate,, 2 linguri patrunjel tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Puiul se taie in 6-8 bucati, care se spala, se sterg, se sareaza si se pipereaza.

Se taie ceapa rondele sau felii,morcovii se taie felii si baconul se taie fisii.

Se topeste baconul intr-o cratita cu o lingura de ulei; se scoate. Se adauga in cratita o lingura de unt si se prajesc bucatile de pui; se scot. Se asaza in uleiul din cratita legumele si se calesc 3 min. Se adauga usturoiul pisat si se prajeste.

Se toarna in cratita vin si supa. Se adauga verdeturi, bacon si bucatile de pui (fara piept). Se acopera cu un capac si se fierbe 30 de minute. Daca nivelul lichidului scade foarte mult, se mai toarna vin sau supa.

Se curata ciupecile si se prajesc intr-o lingura de unt. Pieptul se asaza in cratita impreuna cu cepele murate si ciuercile. Se mai lasa sa se inabuse, sub capac, circa 15 min. Se potriveste dupa gust de sare si piper si se servete cu patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coq au vin rouge" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Muschi de vita la tigaie cu cartofi

Muschi de vita la tigaie cu cartofi

Intr-o tava de yana,se pune ceapa taiata julien,cartofii taiati in patru,si usturoiul taiat bucatele.Se

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
CHFTELUTE PANE

CHFTELUTE PANE

Carnea,impreuna cu ceapa prajita f putin si racita, se dau prin masina de carne.Cu ele,se da prin

20 voturi    5 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • un pui,
  • sare,
  • piper,
  • 2 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 60g bacon,
  • o lingura ulei de masline,
  • 2 linguri unt,
  • un catel de usturoi,
  • 200 ml vin rosu de Burgundia,
  • 200 ml supa de pui,
  • o foaie de dafin,
  • un fir de cimbru,
  • un fir rozmarin,
  • 150g ciuperci mici,
  • 150g cepe mici albe murate,
  • 2 linguri patrunjel tocat.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pulpe de pui cu sos de arahide