Coq au vin rouge

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui,
  • sare,
  • piper,
  • 2 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 60g bacon,
  • o lingura ulei de masline,
  • 2 linguri unt,
  • un catel de usturoi,
  • 200 ml vin rosu de Burgundia,
  • 200 ml supa de pui,
  • o foaie de dafin,
  • un fir de cimbru,
  • un fir rozmarin,
  • 150g ciuperci mici,
  • 150g cepe mici albe murate,
  • 2 linguri patrunjel tocat.

Mod de preparare

Puiul se taie in 6-8 bucati, care se spala, se sterg, se sareaza si se pipereaza.

Se taie ceapa rondele sau felii,morcovii se taie felii si baconul se taie fisii.

Se topeste baconul intr-o cratita cu o lingura de ulei; se scoate. Se adauga in cratita o lingura de unt si se prajesc bucatile de pui; se scot. Se asaza in uleiul din cratita legumele si se calesc 3 min. Se adauga usturoiul pisat si se prajeste.

Se toarna in cratita vin si supa. Se adauga verdeturi, bacon si bucatile de pui (fara piept). Se acopera cu un capac si se fierbe 30 de minute. Daca nivelul lichidului scade foarte mult, se mai toarna vin sau supa.

Se curata ciupecile si se prajesc intr-o lingura de unt. Pieptul se asaza in cratita impreuna cu cepele murate si ciuercile. Se mai lasa sa se inabuse, sub capac, circa 15 min. Se potriveste dupa gust de sare si piper si se servete cu patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise