Puiul se taie in 6-8 bucati, care se spala, se sterg, se sareaza si se pipereaza.
Se taie ceapa rondele sau felii,morcovii se taie felii si baconul se taie fisii.
Se topeste baconul intr-o cratita cu o lingura de ulei; se scoate. Se adauga in cratita o lingura de unt si se prajesc bucatile de pui; se scot. Se asaza in uleiul din cratita legumele si se calesc 3 min. Se adauga usturoiul pisat si se prajeste.
Se toarna in cratita vin si supa. Se adauga verdeturi, bacon si bucatile de pui (fara piept). Se acopera cu un capac si se fierbe 30 de minute. Daca nivelul lichidului scade foarte mult, se mai toarna vin sau supa.
Se curata ciupecile si se prajesc intr-o lingura de unt. Pieptul se asaza in cratita impreuna cu cepele murate si ciuercile. Se mai lasa sa se inabuse, sub capac, circa 15 min. Se potriveste dupa gust de sare si piper si se servete cu patrunjel.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii