autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Aperitive

Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Ingrediente
2-3 morcovi, 1 telina, 1-2 mere, 5 catei de ustoroi, sare, piper, maioneza, 1 cutie de creveti, 150 gr de nuci, 3-4 linguri de zahar, o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Se trece la spalarea si curatarea: morcovilor, telinei, merelor si usturoiului. Dupa ce au fost curatate se trece la raderea lor pe razatoarea mica, dupa ce morcovul si telina au fost rase se stoarce 1 lamaie peste compozitie pentru a nu-si schimba culoarea si gustul. Se trece la curatarea de coaja a merelor si la fel si ele se rad pe razatoare mica, dupa care se vor stoarce deoarece lasa multa zeama.

Se vor adauga peste celelalte ingrediente, usturoiul se va curata si zdrobii si se va pune si el in salata, se sareaza si se va trece la adaugarea maionezei, aici este in functie de voi 3-4 linguri de maioneza sau mai mult, va orientati dupa ce gustati.

Separat vom incinge o tigaie, vom da focul un pic iute la inceput, dupa care il vom lasa spre mediu si vom introduce in ulei crevetii din punga care in contact cu caldura se vor marii(umfla) si vor devenii ca niste corabioare care vor fi umplute ulterior cu salata de cruditati. Dupa ce s-au facut crevetii se iau de pe foc si se pun pe hartie absorbanta deoarece contin mult ulei si se lasa sa se raceasca.

Separat spargem nucile si alegem cam 150 gr, nuca se va taia in jumatate la fel ca in fotografii. Se va pune pe foc 3-4 linguri de zahar pentru a se carameliza, cand observam ca zaharul este caramelizat introducem nucile, se lasa cateva secunde si se scot. Este o combinatie perfecta pentru corabioarele umplute cu salata de cruditati.

PS: Pentru cei care nu doresc nucile caramelizate ca garnitura, putem inlocui ca in imaginea alaturata, salata se pune intr-o forma stil semiluna, se va decora cu feliute de mar si seminte de rodii.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta cu mazare

Tarta cu mazare

1.Se framanta un aluat din faina cernuta si amestecata cu pesmetul si praful de copt.ou amestecat

2 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Briose cu branza, morcov si dovlecel

Briose cu branza, morcov si dovlecel

Batem bine ouale si apoi adaugam treptat uleiul.Incorporam faina si praful de copt amestecand

6 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alf , 30 ianuarie 2010

    Lasand la o parte agramatismele, (ii) unde nu trebuie - zdrobii, marii - reteta este interesanta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Intteresant. Imi place ideea.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

19 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Alf

Lasand la o parte agramatismele, (ii) unde nu trebuie - zdrobii, marii - reteta este interesanta.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Iahnie de fasole ca la mama acasă