Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate

Ingrediente

  • 2-3 morcovi
  • 1 telina
  • 1-2 mere
  • 5 catei de ustoroi
  • sare, piper, maioneza
  • 1 cutie de creveti
  • 150 gr de nuci
  • 3-4 linguri de zahar
  • o lamaie

Mod de preparare

Se trece la spalarea si curatarea: morcovilor, telinei, merelor si usturoiului. Dupa ce au fost curatate se trece la raderea lor pe razatoarea mica, dupa ce morcovul si telina au fost rase se stoarce 1 lamaie peste compozitie pentru a nu-si schimba culoarea si gustul. Se trece la curatarea de coaja a merelor si la fel si ele se rad pe razatoare mica, dupa care se vor stoarce deoarece lasa multa zeama.

Se vor adauga peste celelalte ingrediente, usturoiul se va curata si zdrobii si se va pune si el in salata, se sareaza si se va trece la adaugarea maionezei, aici este in functie de voi 3-4 linguri de maioneza sau mai mult, va orientati dupa ce gustati.

Separat vom incinge o tigaie, vom da focul un pic iute la inceput, dupa care il vom lasa spre mediu si vom introduce in ulei crevetii din punga care in contact cu caldura se vor marii(umfla) si vor devenii ca niste corabioare care vor fi umplute ulterior cu salata de cruditati. Dupa ce s-au facut crevetii se iau de pe foc si se pun pe hartie absorbanta deoarece contin mult ulei si se lasa sa se raceasca.

Separat spargem nucile si alegem cam 150 gr, nuca se va taia in jumatate la fel ca in fotografii. Se va pune pe foc 3-4 linguri de zahar pentru a se carameliza, cand observam ca zaharul este caramelizat introducem nucile, se lasa cateva secunde si se scot. Este o combinatie perfecta pentru corabioarele umplute cu salata de cruditati.

PS: Pentru cei care nu doresc nucile caramelizate ca garnitura, putem inlocui ca in imaginea alaturata, salata se pune intr-o forma stil semiluna, se va decora cu feliute de mar si seminte de rodii.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor