Cornuletele cu magiun sunt delicate, fragede si se topesc in gura! Aluatul este usor de preparat din ingrediente simple, iar umplutura de magiun le ofera o aroma dulce-acrisoara, perfect echilibrata. Se coc rapid, iar la final, un strat fin de zahar pudra le transforma intr-un desert irezistibil. Perfecte alaturi de o ceasca de ceai sau cafea!
Amesteca bine untura la temperatura camerei cu smantana si sarea, apoi incorporeaza faina si framanta doar pana cand obtii un aluat omogen. Infasoara aluatul intr-o folie alimentara si pune-l la frigider cateva ore (se poate lasa si peste noapte).
Imparte aluatul in 9-10 bile, formeaza cercuri din ele, taie-le in triunghiuri, pune magiun la baza si ruleaza-le.
Asaza cornuletele pe o tava si coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca usor.
Lasa-le sa se raceasca si, daca doresti, presara zahar pudra deasupra. Sau, dupa ce s-au racit putin, tavaleste-le prin zahar pudra vanilat.
Incearca si reteta de cornulete tigarete, cornulete cu nuci si vanilie sau cornulete cu gem de prune si nuca de cocos. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii