Cornuletele cu magiun sunt delicate, fragede si se topesc in gura! Aluatul este usor de preparat din ingrediente simple, iar umplutura de magiun le ofera o aroma dulce-acrisoara, perfect echilibrata. Se coc rapid, iar la final, un strat fin de zahar pudra le transforma intr-un desert irezistibil. Perfecte alaturi de o ceasca de ceai sau cafea!
Amesteca bine untura la temperatura camerei cu smantana si sarea, apoi incorporeaza faina si framanta doar pana cand obtii un aluat omogen. Infasoara aluatul intr-o folie alimentara si pune-l la frigider cateva ore (se poate lasa si peste noapte).
Imparte aluatul in 9-10 bile, formeaza cercuri din ele, taie-le in triunghiuri, pune magiun la baza si ruleaza-le.
Asaza cornuletele pe o tava si coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca usor.
Lasa-le sa se raceasca si, daca doresti, presara zahar pudra deasupra. Sau, dupa ce s-au racit putin, tavaleste-le prin zahar pudra vanilat.
Incearca si reteta de cornulete tigarete, cornulete cu nuci si vanilie sau cornulete cu gem de prune si nuca de cocos. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii