1. Drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina se pune sa creasca, apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele adaugand treptat faina. Se framanta foarte bine aluatul. Se imparte in doua si jumatate se amesteca cu cacao se framanta si se lasa la crescut o jumatate de ora.
2. Apoi fiecare jumatate de aluat se imparte in 5 bucati.
3. Se ia o parte alba si se intinde, apoi o parte cu cacao si se intinde. Se suprapun si se intinde bine, apoi se taie triunghiuri, incepind sa taiati din interiorul cercului spre margini. Se pune umplutura care poate fi dulceata amestecata cu nuca, finetti, rahat.
4. Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit 15-20 min.
5. Intre timp se face un sirop din 250 ml apa si 150 gr zahar. Se trec cornuletele prin acest sirop si se aseaza pe un platou.
Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii