autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Cornulete in doua straturi

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2011

Ingrediente
-cca 1 kg faina, -100 g zahar, -2 oua, -aprox 400 ml lapte, -25 gr drojdie, -1 plic zahar vaniliat, -150 gr unt

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

1. Drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina se pune sa creasca, apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele adaugand treptat faina. Se framanta foarte bine aluatul. Se imparte in doua si jumatate se amesteca cu cacao se framanta si se lasa la crescut o jumatate de ora.
2. Apoi fiecare jumatate de aluat se imparte in 5 bucati.
3. Se ia o parte alba si se intinde, apoi o parte cu cacao si se intinde. Se suprapun si se intinde bine, apoi se taie triunghiuri, incepind sa taiati din interiorul cercului spre margini. Se pune umplutura care poate fi dulceata amestecata cu nuca, finetti, rahat.
4. Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit 15-20 min.
5. Intre timp se face un sirop din 250 ml apa si 150 gr zahar. Se trec cornuletele prin acest sirop si se aseaza pe un platou.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Biscuitii se rup in bucati mici intr-un vas incapator. Rahatul se taie bucatele mici si se fierbe

16 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

Galbenusurile se presara cu putina sare si zahar vanilat, se mixeaza treptat cu uleiul dupa care

11 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adrian Florina Maricut , 05 noiembrie 2015

    Da,am testat cornulețe în două straturi,și vreau să mă laud ca mi-au ieșit ca la carte,poate mai bune!Merită să le incercati!

  • Fara foto

    Giovanna Bustean , 14 mai 2014

    Nu vad ora de farle

  • raluka

    raluka (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

    Ok.Merci!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      Bune , bune , bune ....si dau *****

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      raluka le pui umplutura care este dulce si sint buni, adica noua cel putin nu ne place dulce tare, dar daca vrei mai dulci pune mai mult zahar :)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      Sunt asa de buuuuuuuuuuune !!! Mai ales cu o cana cu lapte linga....

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      Hmmm... interesant!Arata foarte bine!Sigur ies dulci?Doar 100gr zahar la 1kg de faina?

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      Hmmm...ce bune sunt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • -cca 1 kg faina
  • -100 g zahar
  • -2 oua
  • -aprox 400 ml lapte
  • -25 gr drojdie
  • -1 plic zahar vaniliat
  • -150 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

7 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

raluka (Chef de cuisine)

Ok.Merci!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Insula plutitoare sau Lapte de pasare