1. Drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina se pune sa creasca, apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele adaugand treptat faina. Se framanta foarte bine aluatul. Se imparte in doua si jumatate se amesteca cu cacao se framanta si se lasa la crescut o jumatate de ora.
2. Apoi fiecare jumatate de aluat se imparte in 5 bucati.
3. Se ia o parte alba si se intinde, apoi o parte cu cacao si se intinde. Se suprapun si se intinde bine, apoi se taie triunghiuri, incepind sa taiati din interiorul cercului spre margini. Se pune umplutura care poate fi dulceata amestecata cu nuca, finetti, rahat.
4. Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit 15-20 min.
5. Intre timp se face un sirop din 250 ml apa si 150 gr zahar. Se trec cornuletele prin acest sirop si se aseaza pe un platou.
Pofta mare !
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii