autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Cornulete in doua straturi

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2011

Ingrediente
-cca 1 kg faina, -100 g zahar, -2 oua, -aprox 400 ml lapte, -25 gr drojdie, -1 plic zahar vaniliat, -150 gr unt

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

1. Drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina se pune sa creasca, apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele adaugand treptat faina. Se framanta foarte bine aluatul. Se imparte in doua si jumatate se amesteca cu cacao se framanta si se lasa la crescut o jumatate de ora.
2. Apoi fiecare jumatate de aluat se imparte in 5 bucati.
3. Se ia o parte alba si se intinde, apoi o parte cu cacao si se intinde. Se suprapun si se intinde bine, apoi se taie triunghiuri, incepind sa taiati din interiorul cercului spre margini. Se pune umplutura care poate fi dulceata amestecata cu nuca, finetti, rahat.
4. Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit 15-20 min.
5. Intre timp se face un sirop din 250 ml apa si 150 gr zahar. Se trec cornuletele prin acest sirop si se aseaza pe un platou.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PASTE CU BRANZA SI CIOCOLATA

PASTE CU BRANZA SI CIOCOLATA

Se fierb pastele,se clatesc cu apa si se lasa la racorit. Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat,se

2 voturi    6 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Compot de corcoduse

Compot de corcoduse

la 5 kg de corcoduse se pune 1 kg de zahar. eu am avut 4,600 kg de corcoduse si am pus 800 de gr

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adrian Florina Maricut , 05 noiembrie 2015

    Da,am testat cornulețe în două straturi,și vreau să mă laud ca mi-au ieșit ca la carte,poate mai bune!Merită să le incercati!

  • Fara foto

    Giovanna Bustean , 14 mai 2014

    Nu vad ora de farle

  • raluka

    raluka (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

    Ok.Merci!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      Bune , bune , bune ....si dau *****

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      raluka le pui umplutura care este dulce si sint buni, adica noua cel putin nu ne place dulce tare, dar daca vrei mai dulci pune mai mult zahar :)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      Sunt asa de buuuuuuuuuuune !!! Mai ales cu o cana cu lapte linga....

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      Hmmm... interesant!Arata foarte bine!Sigur ies dulci?Doar 100gr zahar la 1kg de faina?

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 martie 2011

      Hmmm...ce bune sunt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • -cca 1 kg faina
  • -100 g zahar
  • -2 oua
  • -aprox 400 ml lapte
  • -25 gr drojdie
  • -1 plic zahar vaniliat
  • -150 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

raluka (Chef de cuisine)

Ok.Merci!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu mere si crema nugat