autor:

Laura_Nechita

» » Aluaturi si Foietaje

Cornuri Bratislava

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2014

Ingrediente
- 600 gr faina, - 2 oua, - 200 gr unt, - 50 gr zahar pudra, - 200 ml lapte dulce, - 1 pliculet drojdie uscata, - 1 praf sare, , pt umplutura:, - nuca macinata, - cacao, - zahar brut, - o canita apa, - rahat, - gem macese, , - 1 ou pt uns

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

55 voturi

Mod de preparare

Eu am folosit masina de framantat.
Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul.
In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf sare, zaharul pudra, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare si m-am apucat de umplutura.
Am macinat o cana nuci. Am adaugat 2 -3 linguri zahar brut, 2 linguri de cacao si am amestecat. Am adaugat un pic de apa cat sa pot obtine o compozitie lipicioasa, ca o dulceata. Am dat deoparte.
Cand aluatul a fost gata, l-am taiat in bucatele mici si am format bile din aluat; am intins la dimensiunea unei palme, am pus 1-2 lingurite de umplutura si am intins-o, apoi am rulat aluatul si am indoit marginile.
Am umplut o parte cu nuca si cacao, o parte cu rahat si o parte cu gem de macese.
Le-am asezat intr-o tava de copt.
Am spart un ou si am separat albusul de galbenus. Am uns cornurile intai cu galbenus, am asteptat sa se usuce, apoi le-am uns cu albus si le-am pus la copt in cuptorul preincins, la foc mediu, cam 20 minute.
Cand le vedeti frumos rumenite, le puteti scoate.
Le-am scos pe un gratar, le-am lasat sa se raceasca un pic numai si am muscat dintr-un corn asa cald si pufos.
Tipsuri:
- folositi oua de tara. O sa vedeti ce aluat galben si frumos iese.
- folositi unt de calitate
- daca aveti un gem foarte fluid, amestecati-l cu o lingurita de pesmet sa il mai inchegati!
- aveti rabdare sa le ungeti intai cu galbenus, apoi cu albus, vor iesi aspectuoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Piine cu masline

Piine cu masline

In oala mixerului se pune faina cu drojdia si praful de copt si se adauga treptat apa se framinta

12 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2018

    Bune cornurile si imi place ca ne dai si tipsuri.

  • Fara foto

    Albu Dana , 11 iunie 2015

    de ce doar multumitor?sincer

  • Fara foto

    Catalin Sevastrin , 11 iunie 2015

    Cred ca sunt minunate. As fi vrut si o reteta buna pentru aluat de post

    • Fara foto

      Mary Gheorghiceanu , 30 aprilie 2015

      600 gr!!! unde vezi kg???

    • AdeLyna

      AdeLyna (Chef de cuisine) , 02 februarie 2015

      Trebuie sa fie bune. Am sa le incerc si eu :)

    • Fara foto

      Corina Krisch , 21 noiembrie 2014

      Minunate pufosase si usor de facut . Chiar acum am scos o tava din cuptor Arata demential abia asteptam sa gusta.

    • Fara foto

      Maria Si Casian Bungau , 24 octombrie 2014

      CU MARGARINA NU SE POATE?

    • Fara foto

      Melinda Isfanescu , 20 iulie 2014

      Am sa le incerc cit de curind....arata senzational si va multumesc pentru retetele astea foarte bune!

    • Fara foto

      Chirita Mihai , 17 mai 2014

      750 am pus eu

    • Fara foto

      John Smith , 13 mai 2014

      Va invitam sa va postati retetele pe siteul www.retetecupremii.ro,este o comunitate on-line de gatit ce premiaza o data la o luna cea mai votata reteta cu 50 de lei , pentru detalii intrati pe www.retetecupremii.ro, meniul Regulament concurs din cadrul siteului. O zi frumoasa in continuare, si la cat mai multe retete premiate!

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 12 mai 2014

      da, bun,bun.

    • Fara foto

      Alecu Valerica , 10 mai 2014

      Am incercat reteta astazi si am avut un rezultat multumitor. Chiar am postat produsul finit pe pagina mea de facebook.

    • Fara foto

      Simona Callas , 10 mai 2014

      Arata minunat, trebuie sa le fac si eu :)

    • Simona_Callas

      Simona_Callas (Chef de cuisine) , 10 mai 2014

      Arata minunat, trebuie sa le fac si eu :)

    • Fara foto

      Mady Madalina , 09 mai 2014

      600 kg de faina...pe bune???????? hm da eu cand am lasat primu com scria 600kg

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

55 voturi

Ingrediente

  • - 600 gr faina
  • - 2 oua
  • - 200 gr unt
  • - 50 gr zahar pudra
  • - 200 ml lapte dulce
  • - 1 pliculet drojdie uscata
  • - 1 praf sare
  • pt umplutura:
  • - nuca macinata
  • - cacao
  • - zahar brut
  • - o canita apa
  • - rahat
  • - gem macese
  • - 1 ou pt uns

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

22 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Bune cornurile si imi place ca ne dai si tipsuri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem de caise