autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Costitã Alentejana (Entercosto á Alentejana)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 28 octombrie 2010

Ingrediente
1 kg. costitã slabã cu os in bucãti, 1 lingurã pastã "vinha de alhos"*, 4 cãtei de usturoi presati, 2 foi de dafin, 2 dl vin alb, 2 lãmâi, 6-7 linguri ulei de mãsline, 1 legãturã coriandru, 1 kg. cartofi, sare si piper proaspãt mãcinat, sofran indian, cepsoarã tocatã

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Alentejo:
Este o regiune a Portugaliei.
La Sud se invecineazã cu Algarve, bucãtãria Alentejana este foarte apreciatã in toatã tara, fiind bogatã in grâu si vin, pâinea apare ca aliment principal fiind folosit frecvent in supe de usturoi cu coriandru "Açorda" tocãnitã de miel (Ensopado de borrego) costitã (Entercosto com migas)...
Dulciurile au la bazã, ouãle,migdalele si gila (dovleac confitat).
Vinul alentejan este renumit in toatã lumea si este foarte des folosit la marinatele din carne.
Aceastã costitã cel mai des se face cu pãine inmuiatã in apã fiartã cu usturoi si coriandru, se stoarce bine si se prãjeste putin in uleiul in care sa prãjit carnea si 1 lingurã de otet.
*Vinha de alho, este o pastã fãcutã din: ardei, usturoi,vin,dafin, sare si piper.Se poate face acasã sau cumpãra...
1)Carnea se condimenteazã cu sare putinã, piper,vinha de alhos, usturoi, dafin, sucul de la jumate lãmâie si vin.
Se lasã la marinat cel putin 12 ore.
2)Stoarce bine carnea de marinatã si prãjeste in uleiul de mãsline.
Toarnã marinata si lasã sã scadã bine.
Serveste carnea cu coriandru tocat si restul de lãmâie.
Prãjeste cartofii tãiati cubulete, scurge si condimenteazã cu sare aromatã, sofran si cepsoarã.
Astãzi am fãcut garniturã de cartofi in loc de pâine (migas).
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Costitã Alentejana (Entercosto á Alentejana)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Costita de porc la cuptor

Costita de porc la cuptor

Carnea spalata si portionata, se pune in tava de friptura, se condimenteaza, se adauga cateva fire

18 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Pui fript

Pui fript

Puiul se taie portii, se spala bine si se pune la prajit intr-o cratita acoperita. Se lasa la prajit

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010

    Vã multumesc mult :) de câte ori am timp incerc sã scriu ceva mai mult despre un condiment sau un fel de mâncare special. Mâncãrurile traditionale se fac in oale imense si se cheamã toate neamurile apropriate.La aceste mese se uitã complet de dietã :)) sunt multe feluri si dulciurile sunt pãcãtoase rãu...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010

    Foarte aromata si tentanta aceasta mancare!***** Multumesc pentru explicatiile suplimentare si pentru condimentele noi cu care ne familiarizezi.

  • fragolina bianca

    fragolina bianca (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010

    ramona citesc mereu retetele tale pt ca ma afscineaza faptul ca pui si istoria culinara a fiecarei mancari!bravo!o bunatate costita ta!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2010

      Bravo!*****. Cu reteta asta delicioasa merita macar odata la pranz sa fii "Alentejan". Sunt de acord cu tine ca vinurile alentejane sunt perfecte pentru marinate si nu numai. Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2010

      Imi place cand pregatesti mancaruri specifice locului unde locuiesti.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. costitã slabã cu os in bucãti
  • 1 lingurã pastã "vinha de alhos"*
  • 4 cãtei de usturoi presati
  • 2 foi de dafin
  • 2 dl vin alb
  • 2 lãmâi
  • 6-7 linguri ulei de mãsline
  • 1 legãturã coriandru
  • 1 kg. cartofi
  • sare si piper proaspãt mãcinat
  • sofran indian
  • cepsoarã tocatã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Vã multumesc mult :) de câte ori am timp incerc sã scriu ceva mai mult despre un condiment sau un fel de mâncare special. Mâncãrurile traditionale se fac in oale imense si se cheamã toate neamurile apropriate.La aceste mese se uitã complet de dietã :)) sunt multe feluri si dulciurile sunt pãcãtoase rãu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Antricot de vita cu sos anchois