autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Costita in sos de miere si cartofi gratinati cu bacon

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Ingrediente
Aprox.1kg costita proaspata de porc,1 capatana mare de usturoi, de masline sau margarina culinara ,1 lingura miere,1 lingurita pasta de ardei,1 lamaie. caril(optional), açafrao indian(curcuma sau sofran),cimbru si patrunjel deshidratat,seminte chimion,sare mare,piper macinat si boabe,boia picanta,foi de dafin.Pt cartofii gratinati:aprox.1 kg cartofi,100gr bacon,150gr branza emmental.

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Costita se condimenteaza cu sare si piper.Se face mujdei din jumatate capatana de usturoi,cu putin ulei de masline.Se adauga patrunjel,cimbru,boia picanta,1 lingurita cominhos.Se freaca bine carnea cu mujdeiul,se adauga 1 lingurita pasta de ardei,piper boabe si foi de dafin.Separat se amesteca mierea(topita)cu sucul de la jumatate lamaie si açafrao.Se toarna peste carne si se amesteca bine.Cine vrea poate sa puna f putin ulei de masline,si 1,5 dl vin alb.Se da la rece 8-12 ore.Inainte sa mearga la cuptor se acopera cu folie de aluminiu,care se va scoate cu 10 min.inainte de final.Se da la cuptor cca.20-25 min.Intre timp cartofi se taie rondele si se fierb in apa cu sare si piper pe jumatate.Se strecoara.Intr-o tigaie se pun 10 linguri de ulei de masline si se caleste putin baconul cu 5 catei de usturoi taiati feliute,se adauga cartofii,si se condimenteaza cu piper si marar(oregano cui ii place).Nu se pune sare.Se pune intr-un vas termorezistent,deasupra se pune branza si se da la cuptor cca 15min.Se poate face mujdei pt.iubitori de usturoi,merge cu muraturi.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita in sos de miere si cartofi gratinati cu bacon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui in marinada ,facute pe grill

Pulpe de pui in marinada ,facute pe grill

Luam pielea de pe pulpe. Intr-un bol mai mare amestecam vinul, uleiul si celelalte condimente. Trecem

5 voturi    6 comentarii
1h
Fripturi
Ficatei cu kaiser la cuptor

Ficatei cu kaiser la cuptor

Se spala ficateii, se lasa la scurs. Se pun intr-un vas, se stropesc cu cateva picaturi de ulei si

2 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

    Arata minunat! Presupun ca si gustul este pe masura!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

    Trebuie sa fie tare bun...............)))))

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata absolut superb!***** Aromele doar ni le imaginam.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Mmmm imi lasa gura apa!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Dupa cum arata cred ca a fost delicios.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Multumesc pt.comentari.Spre rusinea mea pot sa zic ca am invatat sa fac mancare in strainatate,si cata mancare am stricat!!!!!nici fierte,nici coapte...nici ingredientele nu le nimeream.Nici acuma nu le fac eu cum trebe,da ma chinui.Am invatat sa fac mancare din reviste,tv,de la lucru.Si de pe net.de pe gustos.I-mi place tot ce ingrasa,asta e pacatul meu!Multumesc,Angy.O sa-mi notez!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Foarte buna!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      O mincare f.buna si consistenta in acelasi timp.

    • Fara foto

      Angy , 28 februarie 2010

      Simona,cred ca ar fi mai corect sa te informezi inainte de a traduce din portugheza in romana.Cominhos-chimion;coriandru-coentros.Un sfat:cauta sa folosesti cuvintele in limba romana,nu portugheza,ca doar suntem romani chiar daca traim in strainatate.In principiu imi plac retetele tale!succes!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Aprox.1kg costita proaspata de porc,1 capatana mare de usturoi, de masline sau margarina culinara ,1 lingura miere,1 lingurita pasta de ardei,1 lamaie. caril(optional)
  • açafrao indian(curcuma sau sofran),cimbru si patrunjel deshidratat,seminte chimion,sare mare,piper macinat si boabe,boia picanta,foi de dafin.Pt cartofii gratinati:aprox.1 kg cartofi,100gr bacon,150gr branza emmental.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui in stil Maur* la cuptor (Frango á Mouros)