Costita se condimenteaza cu sare si piper.Se face mujdei din jumatate capatana de usturoi,cu putin ulei de masline.Se adauga patrunjel,cimbru,boia picanta,1 lingurita cominhos.Se freaca bine carnea cu mujdeiul,se adauga 1 lingurita pasta de ardei,piper boabe si foi de dafin.Separat se amesteca mierea(topita)cu sucul de la jumatate lamaie si açafrao.Se toarna peste carne si se amesteca bine.Cine vrea poate sa puna f putin ulei de masline,si 1,5 dl vin alb.Se da la rece 8-12 ore.Inainte sa mearga la cuptor se acopera cu folie de aluminiu,care se va scoate cu 10 min.inainte de final.Se da la cuptor cca.20-25 min.Intre timp cartofi se taie rondele si se fierb in apa cu sare si piper pe jumatate.Se strecoara.Intr-o tigaie se pun 10 linguri de ulei de masline si se caleste putin baconul cu 5 catei de usturoi taiati feliute,se adauga cartofii,si se condimenteaza cu piper si marar(oregano cui ii place).Nu se pune sare.Se pune intr-un vas termorezistent,deasupra se pune branza si se da la cuptor cca 15min.Se poate face mujdei pt.iubitori de usturoi,merge cu muraturi.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii