1)Carnea se cond.cu sare si piper,se prepara marinata:usturoiul se piseaza,ceapa se toaca,patrunjelul se taie gros,sucul de la lamaie,foile de dafin,,vinul si uleiul,se amesteca f.bine.Se toarna peste carne,amestecam bine.Se da la rece 12-24 de ore.2)Carnea se transfera cu tot cu marinata intr-o tava mare de cuptor.Optional am condimentat cu boia,piri piri deshidratat,cimbru si sofran pt. culoare.Am dat la cuptor(intre timp am verificat si am turnat din propriul sos peste carne)cam la jumate de final am turnat putin vin de Porto peste carne.Am taiat cartofii in sferturi si cei micuti in jumatati si i-am prajit pe jumatate.Am scurs si i-am asezat in tava in jurul costitei,am presarat sare si sofran indian peste ei, optional am uns costita cu o lingura de miere topita...am mai turnat putin vin de Porto peste carne.Am mai lasat putin.Am sa fac un mujdei cu iaurt natural,si salata verde....Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii