autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Costita marinata traditional(reteta portugheza)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 09 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 09 martie 2010

Ingrediente
1kg costita de porc,1kg.cartofi,Pt.marinata traditionala:10 catei de usturoi, ulei de masline,5 foi de dafin,1 ceapa medie,1 lamaie, legatura mare de patrunjel sau coriandru proaspat,1 dl vin alb, sare, dulce,piri piri sau boia picanta,sofran indian,cimbru,1 lingura de miere,vin de Porto.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

1)Carnea se cond.cu sare si piper,se prepara marinata:usturoiul se piseaza,ceapa se toaca,patrunjelul se taie gros,sucul de la lamaie,foile de dafin,,vinul si uleiul,se amesteca f.bine.Se toarna peste carne,amestecam bine.Se da la rece 12-24 de ore.2)Carnea se transfera cu tot cu marinata intr-o tava mare de cuptor.Optional am condimentat cu boia,piri piri deshidratat,cimbru si sofran pt. culoare.Am dat la cuptor(intre timp am verificat si am turnat din propriul sos peste carne)cam la jumate de final am turnat putin vin de Porto peste carne.Am taiat cartofii in sferturi si cei micuti in jumatati si i-am prajit pe jumatate.Am scurs si i-am asezat in tava in jurul costitei,am presarat sare si sofran indian peste ei, optional am uns costita cu o lingura de miere topita...am mai turnat putin vin de Porto peste carne.Am mai lasat putin.Am sa fac un mujdei cu iaurt natural,si salata verde....Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita marinata traditional(reteta portugheza)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de porc cu verdeturi si legume la cuptor

Friptura din piept de porc cu verdeturi si legume la cuptor

O chintesenta de gusturi si arome, obtinuta dintr-o carne nu prea apreciata de multi, considerata

17 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi
carnita de berbec la gratar

carnita de berbec la gratar

Se spala carnea, se sareaza, se condimenteaza si se lasa la marinat 1 ora. Intre timp, se incinge

0 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Cam gustoasa costita ta marinata.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Tare interesant...

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    O sa alvez reteta ca tare bine arata si o sa o incerc si eu poate de paste!

    • Fara foto

      RamonaA , 10 martie 2010

      P anseluta, depinde mult de calitatea carni,costitele pe care le-am folosit erau slabe,multa carne,si aici sunt de cumparat costite de porc negru(asa le zic aici)sunt imbibate de grasime,deci alea nu au nevoie de nici un strop de ulei!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Silvia,am pus la ochi,cam o ceasca mare in total,merge si fara vin de Porto daca ai un vin dulce,sau lasi numai cu marinata.Poti pune si sucul de la o portocala......

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      nu e prea mult ulei,200ml ? costitele sunt si asa grase. in rest imi place reteta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Suna interesant reteta ta,dar cat vin de Porto se pune? Mie una,imi place bucataria Porugheza.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Delicioasa reteta ta! Cate arome minunate.Ai votul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1kg costita de porc,1kg.cartofi,Pt.marinata traditionala:10 catei de usturoi, ulei de masline,5 foi de dafin,1 ceapa medie,1 lamaie, legatura mare de patrunjel sau coriandru proaspat,1 dl vin alb
  • sare, dulce,piri piri sau boia picanta,sofran indian,cimbru,1 lingura de miere,vin de Porto.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cam gustoasa costita ta marinata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Porc picant cu ardei
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania