autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 august 2017

Ingrediente
, Blat (pentru tava de 22/25cm) cca. 10 buc, 6 linguri de gris, 100 g zahar, 125 ml lapte, 50 ml ulei, 2 linguri varfuite cu pudra de roscove, esenta rom, 2 oua , un praf de sare, umplutura:, o cescuta de perle tapioca, 2 cani de lapte, 200 ml sirop concentrat din zmeura, 2 linguri de zahar, 200 ml frisca lichida,, 1 plic de gelatina (10 g), cateva fructe de zmeura si cateva afine, decor:, 5 fructe de kiwi, zmeura , afine proaspete

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune grisul la inmuiat in lapte, in care punem esenta, zaharul si uleiul. Lasam cca. 30 minute, dupa care mixam cu un praf de sare, adaugand ouale, pudra de roscove si o lingurita de praf de copt. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, apoi adaugam aluatul si dam la copt, primele 5 minute la foc iute, apoi dam inca 15 la foc mic. Se coace blatul si se desface de pe hartie. Vom taia blatul cu gura unui pahar care sa aiba diametrul aproximativ egal cu cel al formelor (eu am luat din aluminiu, dar la fel de bine merg si cele din silicon). Obtinem 10 discuri pe care le vom aranja in fiecare forma de aluminiu.

Se curata fructele de kiwi de coaja, apoi se taie in jumatati de felii, potrivit de groase, cu care se tapeteaza marginea formelor.

Se fierbe tapioca pe care am inmuiat-o in lapte dulce, cam o ora. Se fierbe la foc domol, pana scade laptele si perlutele de tapioca raman aproape transparente. Se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-au racit, se incorporeaza cate un pic de sirop concentrat de zmeura, cca. 100 ml.

Se mixeaza si frisca pana se intareste, apoi incorporam si in ea, restul de sirop concentrat ramas.

Se hidrateaza un plic de gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie. Se toarna jumatate in tapioca, jumatate in frisca.

Se umplu formele de aluminiu cu tapioca, se presara cateva fructe proaspete de zmeura si afine, se decoreaza cu un pos, cu frisca aromata cu sirop, apoi decoram cu zmeura si afine.

Se lasa peste noapte la frigider si se scot cu grija din forma a 2 a zi.

Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu rabarbura, budinca, tort-gelee si frisca

Prajitura cu rabarbura, budinca, tort-gelee si frisca

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din

14 voturi    14 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri

Prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri

Pentru blaturi(separat pentru fiecare), batem albusurile spuma cu un varf de sare, apoi adaugam treptat

68 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat (pentru tava de 22/25cm) cca. 10 buc
  • 6 linguri de gris
  • 100 g zahar
  • 125 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri varfuite cu pudra de roscove
  • esenta rom
  • 2 oua 
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • o cescuta de perle tapioca
  • 2 cani de lapte
  • 200 ml sirop concentrat din zmeura
  • 2 linguri de zahar
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • cateva fructe de zmeura si cateva afine
  • decor:
  • 5 fructe de kiwi
  • zmeura 
  • afine proaspete

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajiturica cu afine