Se pune grisul la inmuiat in lapte, in care punem esenta, zaharul si uleiul.
Se pune grisul la inmuiat in lapte, in care punem esenta, zaharul si uleiul. Lasam cca. 30 minute, dupa care mixam cu un praf de sare, adaugand ouale, pudra de roscove si o lingurita de praf de copt. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, apoi adaugam aluatul si dam la copt, primele 5 minute la foc iute, apoi dam inca 15 la foc mic. Se coace blatul si se desface de pe hartie. Vom taia blatul cu gura unui pahar care sa aiba diametrul aproximativ egal cu cel al formelor (eu am luat din aluminiu, dar la fel de bine merg si cele din silicon). Obtinem 10 discuri pe care le vom aranja in fiecare forma de aluminiu.
Se curata fructele de kiwi de coaja, apoi se taie in jumatati de felii, potrivit de groase, cu care se tapeteaza marginea formelor.
Se fierbe tapioca pe care am inmuiat-o in lapte dulce, cam o ora. Se fierbe la foc domol, pana scade laptele si perlutele de tapioca raman aproape transparente. Se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-au racit, se incorporeaza cate un pic de sirop concentrat de zmeura, cca. 100 ml.
Se mixeaza si frisca pana se intareste, apoi incorporam si in ea, restul de sirop concentrat ramas.
Se hidrateaza un plic de gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie. Se toarna jumatate in tapioca, jumatate in frisca.
Se umplu formele de aluminiu cu tapioca, se presara cateva fructe proaspete de zmeura si afine, se decoreaza cu un pos, cu frisca aromata cu sirop, apoi decoram cu zmeura si afine.
Se lasa peste noapte la frigider si se scot cu grija din forma a 2 a zi.
Pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii