autor:

TeoBucatar

» » Fripturi

Cotlet cu sos caramel

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Ingrediente
-500 g cotlet porc,, -2 linguri zahar(daca aveti brun si mai bine),, -zeama de la jumatate de lamaie,, -o lingurita boabe ienibahar,, -o lingura amidon,, -100 ml vin alb sec,, -o lingurita de unt,, -sare,, -piper macinat,

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Daca timpul va permite este recomandat sa lasati la marinat cotletul in zeama de lamaie dupa ce l-ati sarat si piperat dupa gust. Daca nu il stropiti bine cu aceasta zeama, dupa ce l-ati spalat, bineinteles, il sarati, il piperati, il pudrati cu cele 2 linguri de zahar si il puneti la prajit in lingurita de unt. Daca vreti o fripturica crocanta la exterior si moale in interior prajiti la foc iute. Daca nu lasati focul mai moale, sa se prajeasca mai mult timp si sa fie mai bine patrunsa.
Dupa ce ati aranjat-o cum va place, diluati amidonul in vin si turnati peste fripturica. Adaugati boabele de ienibahar si lasati sa se lege putin sosul.
Scoate-ti carnea din sos, taiati-o fasii si serviti alatuiri de orez, piure, salate etc.
Eu am folosit un orez simplu fiert cu sare, unt si morcov.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Fripturi
Muschi in vin rosu la cuptor cu chipsuri si sos  de lamaie

Muschi in vin rosu la cuptor cu chipsuri si sos de lamaie

1)Pt.marinata:se face cateva crestaturi in carne,se condimenteaza cu sare,piper,usturoiul pisat,pasta

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Fripturi
Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente

Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente

Pasul 1: Taiem pieptul de pui in doua (pe lung,ca sa obtinem 2 jumatati de piept de pui). Intr-un

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Ca de obicei, Teo, care si-a castigat binemeritatul renume de adevarat "chef", ne-a provocat din nou cu izuri imperiale... Eu mi-am permis sa suplimentez aceasta savoare cu un sos de ciocolata neagra si chilli (parca mexicanii consuma ciocolata alaturi de carne...)... Hmmmmmm... Precum povestea Seherezadei din "1001 de nopti"...

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

    Ce bine arata si ce aromata !!! Felicitari !!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

    O mancare plina de arome si delicatetze!*****

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

    Multumesc,Maria,multumesc Ady,Multumesc Lia!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

      Ce frumos le aranjezi! Multumesc pentru reteta. Chiar imi doream demult sa incerc astfel de fripturi in sos caramel.

    • Ady

      Ady (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

      Sublim, ca de obicei!!! Teo creeaza adevarate opere de arta culinara... Parca nici nu-ti vine sa te atingi de ele... Dar, sunt convins de faptul ca, parfumul delirant al acestui miraj gastronomic va face multe... "victime"... Felicitari!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

      Un meniu excelent ! care trebue testat si de mine...pupici.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • -500 g cotlet porc,
  • -2 linguri zahar(daca aveti brun si mai bine),
  • -zeama de la jumatate de lamaie,
  • -o lingurita boabe ienibahar,
  • -o lingura amidon,
  • -100 ml vin alb sec,
  • -o lingurita de unt,
  • -sare,
  • -piper macinat,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

54 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce bine arata si ce aromata !!! Felicitari !!!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
valdostana de pui (2 portii)