Cotlet cu sos caramel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cotlet cu sos caramel

Ingrediente

  • -500 g cotlet porc,
  • -2 linguri zahar(daca aveti brun si mai bine),
  • -zeama de la jumatate de lamaie,
  • -o lingurita boabe ienibahar,
  • -o lingura amidon,
  • -100 ml vin alb sec,
  • -o lingurita de unt,
  • -sare,
  • -piper macinat,

Mod de preparare

Daca timpul va permite este recomandat sa lasati la marinat cotletul in zeama de lamaie dupa ce l-ati sarat si piperat dupa gust. Daca nu il stropiti bine cu aceasta zeama, dupa ce l-ati spalat, bineinteles, il sarati, il piperati, il pudrati cu cele 2 linguri de zahar si il puneti la prajit in lingurita de unt. Daca vreti o fripturica crocanta la exterior si moale in interior prajiti la foc iute. Daca nu lasati focul mai moale, sa se prajeasca mai mult timp si sa fie mai bine patrunsa.

Dupa ce ati aranjat-o cum va place, diluati amidonul in vin si turnati peste fripturica. Adaugati boabele de ienibahar si lasati sa se lege putin sosul.

Scoate-ti carnea din sos, taiati-o fasii si serviti alatuiri de orez, piure, salate etc.

Eu am folosit un orez simplu fiert cu sare, unt si morcov.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise