autor:

TeoBucatar

» » Fripturi

Cotlet cu sos caramel

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Ingrediente
-500 g cotlet porc,, -2 linguri zahar(daca aveti brun si mai bine),, -zeama de la jumatate de lamaie,, -o lingurita boabe ienibahar,, -o lingura amidon,, -100 ml vin alb sec,, -o lingurita de unt,, -sare,, -piper macinat,

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Daca timpul va permite este recomandat sa lasati la marinat cotletul in zeama de lamaie dupa ce l-ati sarat si piperat dupa gust. Daca nu il stropiti bine cu aceasta zeama, dupa ce l-ati spalat, bineinteles, il sarati, il piperati, il pudrati cu cele 2 linguri de zahar si il puneti la prajit in lingurita de unt. Daca vreti o fripturica crocanta la exterior si moale in interior prajiti la foc iute. Daca nu lasati focul mai moale, sa se prajeasca mai mult timp si sa fie mai bine patrunsa.
Dupa ce ati aranjat-o cum va place, diluati amidonul in vin si turnati peste fripturica. Adaugati boabele de ienibahar si lasati sa se lege putin sosul.
Scoate-ti carnea din sos, taiati-o fasii si serviti alatuiri de orez, piure, salate etc.
Eu am folosit un orez simplu fiert cu sare, unt si morcov.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Fazan la tava

Fazan la tava

Fazanii se fezandeaza in pene 2-3 zile, apoi se curata si se spala bine. Se portioneaza, se condimenteaza

13 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Friptura asortata

Friptura asortata

Preparare : spalam si stergem bine bucatile de carne, le condimentam cu sare si piper. Cu robotul

14 voturi    13 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Ca de obicei, Teo, care si-a castigat binemeritatul renume de adevarat "chef", ne-a provocat din nou cu izuri imperiale... Eu mi-am permis sa suplimentez aceasta savoare cu un sos de ciocolata neagra si chilli (parca mexicanii consuma ciocolata alaturi de carne...)... Hmmmmmm... Precum povestea Seherezadei din "1001 de nopti"...

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

    Ce bine arata si ce aromata !!! Felicitari !!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

    O mancare plina de arome si delicatetze!*****

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

    Multumesc,Maria,multumesc Ady,Multumesc Lia!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

      Ce frumos le aranjezi! Multumesc pentru reteta. Chiar imi doream demult sa incerc astfel de fripturi in sos caramel.

    • Ady

      Ady (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

      Sublim, ca de obicei!!! Teo creeaza adevarate opere de arta culinara... Parca nici nu-ti vine sa te atingi de ele... Dar, sunt convins de faptul ca, parfumul delirant al acestui miraj gastronomic va face multe... "victime"... Felicitari!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

      Un meniu excelent ! care trebue testat si de mine...pupici.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • -500 g cotlet porc,
  • -2 linguri zahar(daca aveti brun si mai bine),
  • -zeama de la jumatate de lamaie,
  • -o lingurita boabe ienibahar,
  • -o lingura amidon,
  • -100 ml vin alb sec,
  • -o lingurita de unt,
  • -sare,
  • -piper macinat,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

56 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce bine arata si ce aromata !!! Felicitari !!!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Miel umplut