autor:

valentina ionita

» » Fripturi

COTLET DE PORC CARAMELIZAT

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
Ex. 4 buc cotlet de porc cu os, cimbru, zahar tos, Pentru sos :, 2 cepe, supa de carne,supa de legume sau apa fiarta, un borcanel cu capere, zeama de lamaie, piper,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Cotletele se spala,se zvanta foarte bine,se ung cu ulei pe ambele parti,se presara cu zahar tos tot pe ambele parti si se prajesc intr-o tigaie cu 1-2 linguri cu ulei de masline cate 5 minute pe fiecare parte.
Datorita zaharului, cotletele vor fi prajite, caramelizate frumos si vor avea o culoare aurie deosebita.
Prepararea sosului:
Intr-o craticioara se amesteca ceapa tocata foarte fin cu caperele,se toarna putina supa de carne,supa de legume sau apa fiarta,zeama de lamaie dupa gust si se potriveste de sare,piper,cimbru,busuioc.Se fierbe cateva minute pana se obtine consistenta dorita si se serveste alaturi de cotlete.
Daca ti-a placut reteta noastra "COTLET DE PORC CARAMELIZAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui dezosate la cuptor cu busuioc si usturoi

Pulpe de pui dezosate la cuptor cu busuioc si usturoi

Se spala pulpele si se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti.Se toaca busuiocul potrivit,se

9 voturi    3 comentarii
2h
Fripturi
Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Se transeaza pieptul de pui ca pentru un snitel dublu. Se bate usor apoi se aseaza deasupra pe o

2 voturi    4 comentarii
20 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    O sa va placa cu siguranta...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Nu iese prea dulce deoarece nu se pune in cantitate mare,se ia zaharul intre degete si se presara.Bucata de cotlet fiind unsa cu ulei zaharul presarat se lipeste imediat...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

    Daca nu iese prea dulce...cred ca e buna reteta...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Foarte interesant,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ex. 4 buc cotlet de porc cu os
  • cimbru
  • zahar tos
  • Pentru sos :
  • 2 cepe
  • supa de carne,supa de legume sau apa fiarta
  • un borcanel cu capere
  • zeama de lamaie
  • piper,

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

O sa va placa cu siguranta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Ceafa de porc la teflon
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania