autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 mai 2013

Ingrediente
Pentru cotlet:, , 4 felii cotlel de porc dezosat, 1 lingura mustar, 2 catei de usturoi, sare, piper, 1 lingurita boia de ardei dulce, 2 linguri ulei, 1/4 lingurita busuioc uscat, 1/4 lingurita cimbru uscat, 3 linguri vin rosu, 1 lingurita miere, , Pentru cartofi:, , 4-5 cartofi, 2 linguri ulei, sare, piper, 1/2 lingurita rozmarin uscat, 1 varf boia de ardei dulce, malai

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Cotletul:
Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele.
Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam.
Punem mustarul, mierea, usturoiul si le frecam cu uleiul, sare si piper.
Adaugam boiaua dulce, cimbrul, busuiocul si la final vinul.
Bagam carnea in marinata, le invartim pe ambele parti, le acoperim si le dam la frigider macar pentru 30 de minute.
Dupa acest timp, incingem o tigaie grill si punem cotletele la facut.
Le rumenim pe ambele parti, dar nu le lasam prea mult sa nu se usuce.
Garnitura de cartofi:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii mai maricele.
Punem sare si piper dupa gust, uleiul, rozmarinul, boiaua de ardei si ii amestecam bine.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem o canita mica de apa in tava (ca sa nu se usuce prea tare cartofii) si cartofii.
Deasupra presaram malai si introducem tava in cuptorul incins.
Incercam cartofii cu o furculita si daca sunt bine patrunsi ii scotem, ii lasam 5 minute la racorit si servim alaturi de cotlel.
Pofta buna si nu uitati cotletele le rumeniti cu 5 minute inainte sa scoatem cartofii pentru a fi totul cald!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri de pui (8 bucati)

Rulouri de pui (8 bucati)

Pieptul de pui se feliaza subtire,evitand astfel acel procedeu de a-l lovi cu ciocanul(prin acesta

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada cu praz si ghimbir

Rulada cu praz si ghimbir

Curatam carnea de pielite si tendoane, o spalam si o stergem cu un servetel. Taiem muschiul pe lungime,

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru cotlet:
  • 4 felii cotlel de porc dezosat
  • 1 lingura mustar
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri vin rosu
  • 1 lingurita miere
  • Pentru cartofi:
  • 4-5 cartofi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1 varf boia de ardei dulce
  • malai

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Chiftele umplute