autor:

Sidy

» » Fripturi

Cotlet Santana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Ingrediente
1kg cotlet de porc, 30 g capere, 100 ml vin alb, 50 ml ulei, 1 lime, 5 g piper rosu boabe, sare, boia

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Cotletul de porc se feliaza cam de un cm grosime, se taie jos partea alba cu grasimea.Feliile obtinute le batem pe rand ca pe snitele dar nu foarte tare, pentru ca daca sunt prea subtiri, se usuca la prajire.
Batem feliile puse ,pe rind, intr-o punga de plastic astefel ca nu vom face murdarie in jurul nostru si bucatile de cotlet nu se vor rupe.
Dupa ce am batut cotletele , le condimentam si apoi le prajim pe un gratar non aderent.Eu l-am folosit pe cel de la Delimano de care nu se lipeste absolut nimic.
Rumenim bucatile de cotlet pe ambele parti.
Dupa ce sunt rumenite , adaugam caperele spalate si boabele de piper rosu( eu am avut doar piper mozaic asa ca am pus si niste cubulete mici de ardei kapia copti).
Stingem cotletele cu vinul si le lasam sa dea in clocot.Daca vi se pare ca sosul este prea putin mai puteti adauga vin.
Aproape de final adaugam si feliile de lime.
Am servit cotletul Santana alaturi de un piure de cartofi si o salata de ardei copti.
Cotletul l-am ornat cu feliute de lime, capere, boabe de piper si sosul din tigaie pus deasupra....
Pofta mare sa aveti !
Mai multe poze gasiti la mine pe blog, aici:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/09/cotlet-santana.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet Santana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov). Se

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Aripioare picante în sos de vin

Aripioare picante în sos de vin

Reteta o am de la o colegã, e preferata familiei. Am fãcut si eu si a iesit super bun, mai ales

6 voturi    3 comentarii
25 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Manina R. (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Pe cat de simpla pare reteta cu atat cred ca are un gust sofisticat datorita caperelor. Trebuie neaparat incercata.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    ce frumoasa prezentare, Sidy!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Acum chiar mi s-a facut foame. O bunatate!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Prezentarea retetei este deosebita. Fotografia este deja marca inregistrata...de cum am vazut-o, am stiut ca este o reteta marca Sidy. Felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Un preparat gustos si aromat, iar prezentarea este pe masura...Pup

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      O prezentare deosebita, ca toate retetele dumnevoastra!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1kg cotlet de porc
  • 30 g capere
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 1 lime
  • 5 g piper rosu boabe
  • sare
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Manina R. (Chef de cuisine)

Pe cat de simpla pare reteta cu atat cred ca are un gust sofisticat datorita caperelor. Trebuie neaparat incercata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Portofele cu branza in sos de smantana cu capere