autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Cotlet umplut cu garnitura de fasole verde, ciuperci si porumb

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 noiembrie 2013

Ingrediente
1 bucata de cotlet ( eu am ales o bucata de vreo 800 grame, avand in vedere nr redus de membri din familie, respectiv 3, insa cantitatea o alegeti in functie de necesitati), 200 grame carne tocata (din care am preparat o compozitie de carnat, impreuna cu 3 catei de usturoi, 2 lingurite boia rosie, piper, sare, dupa gust), putina mazare congelata si porumb din conserva, cate 1 lingura din fiecare, 3 morcovi, 2 mere, 1 ceapa, 1 telina mica(sau o bucatica de vreo 50 grame dintr-o telina mare), 100 ml vin alb, sare si piper, Garnitura: 1 borcan de fasole verde din provizile mele depozitate la camara, 300 g ciuperci champignion, 2 linguri de porumb din conserva, 1 felie de unt (cam vreo 30 grame), sare si piper

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Am inceput cu prepararea compozitiei pt carnat. Intr-un castronas amestecam foarte bine carnea tocata, usturioul zdrobit cu presa, piper, boia si sare dupa gust, framantam vreo 2-3 minutele, adaugam mazarea si porumbul, amestecam cu grija sa nu zdrobim boabele. Lasam compozitia deoparte si ne ocupam de cotlet: curatam cotletul de pielita, apoi cu un cutit ascutit, taiem cu grija un ,,buzunar fara fund, sau spart,,. Tot acum cu un cutit subtire si ascutit, intepam cotletul in 3 locuri, de-a lungul, de la cap la cap, in asa fel incat sa cream 3 spatii, in care infigem bastonase de morcov, curatat si spalat.
Umplem buzunarul cu compozitia de carne pt carnat pregatita ca mai sus. Condimentam cotletul si il asezam intr-un vas termoizolant pt cuptor, peste un pat de legume format din morcovii ramasi, ceapa, mere, telina (toate curatate, spalate si taiate bucati). Adaugam 100 ml vin alb si completam cu apa pana la jumatatea vasului, acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam friptura la cuptorul preincins la 200 grade pt 1 ora, dupa care intoarcem cotletul pe cealalta parte, acoperim iar cu folie si mai lasam vasul la cuptor pt inca 45 minute, dupa care, luam folia si lasam friptura la rumenit cateva minute. Dupa ce s-a rumenit fripturica, am mutat-o in alt vas, pastrand-o calda, iar legumele din vas le-am transformat cu ajutorul blenderului intr-un sos gustos si acrisor, caruia nu a trebuit sa-i mai adug nimic.
Pentru garnitura: intr-o tigaie teflonata am pus untul la topit, am adaugat ciuprcutele spalate si taiate bucatele, le-am sotat vreo 3 minute, am adaugat fasolea verde, porumbul, am sarat si piperat garnitura si cam atat.
Taiati cotletul felii si il serviti alaturi de garnitura si sos.
Gasiti mai multe retete pe blogul meu, la adresa: http://dulcesarat.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet umplut cu garnitura de fasole verde, ciuperci si porumb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ceafa de porc inabusita

Ceafa de porc inabusita

Portionam carnea in felii de aprox. 1-1,5cm grosime. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt.

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din piept de pui

Tocanita din piept de pui

Se curata,se spala si se taie ceapa marunt, unde apoi intr-o ctratita se pune 3 lg de ulei se adaiga

8 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2013

    LALY, multumesc mult. A fost un preparat gustos si la masa a aratat excelent.

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2013

    Ce bunatate,cred ca a meritat tot efortul.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 bucata de cotlet ( eu am ales o bucata de vreo 800 grame
  • avand in vedere nr redus de membri din familie
  • respectiv 3
  • insa cantitatea o alegeti in functie de necesitati)
  • 200 grame carne tocata (din care am preparat o compozitie de carnat
  • impreuna cu 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite boia rosie
  • piper
  • sare
  • dupa gust)
  • putina mazare congelata si porumb din conserva
  • cate 1 lingura din fiecare
  • 3 morcovi
  • 2 mere
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica(sau o bucatica de vreo 50 grame dintr-o telina mare)
  • 100 ml vin alb
  • sare si piper
  • Garnitura: 1 borcan de fasole verde din provizile mele depozitate la camara
  • 300 g ciuperci champignion
  • 2 linguri de porumb din conserva
  • 1 felie de unt (cam vreo 30 grame)
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

LALY, multumesc mult. A fost un preparat gustos si la masa a aratat excelent.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu carnati