autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Cotlet umplut cu garnitura de fasole verde, ciuperci si porumb

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 noiembrie 2013

Ingrediente
1 bucata de cotlet ( eu am ales o bucata de vreo 800 grame, avand in vedere nr redus de membri din familie, respectiv 3, insa cantitatea o alegeti in functie de necesitati), 200 grame carne tocata (din care am preparat o compozitie de carnat, impreuna cu 3 catei de usturoi, 2 lingurite boia rosie, piper, sare, dupa gust), putina mazare congelata si porumb din conserva, cate 1 lingura din fiecare, 3 morcovi, 2 mere, 1 ceapa, 1 telina mica(sau o bucatica de vreo 50 grame dintr-o telina mare), 100 ml vin alb, sare si piper, Garnitura: 1 borcan de fasole verde din provizile mele depozitate la camara, 300 g ciuperci champignion, 2 linguri de porumb din conserva, 1 felie de unt (cam vreo 30 grame), sare si piper

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Am inceput cu prepararea compozitiei pt carnat. Intr-un castronas amestecam foarte bine carnea tocata, usturioul zdrobit cu presa, piper, boia si sare dupa gust, framantam vreo 2-3 minutele, adaugam mazarea si porumbul, amestecam cu grija sa nu zdrobim boabele. Lasam compozitia deoparte si ne ocupam de cotlet: curatam cotletul de pielita, apoi cu un cutit ascutit, taiem cu grija un ,,buzunar fara fund, sau spart,,. Tot acum cu un cutit subtire si ascutit, intepam cotletul in 3 locuri, de-a lungul, de la cap la cap, in asa fel incat sa cream 3 spatii, in care infigem bastonase de morcov, curatat si spalat.
Umplem buzunarul cu compozitia de carne pt carnat pregatita ca mai sus. Condimentam cotletul si il asezam intr-un vas termoizolant pt cuptor, peste un pat de legume format din morcovii ramasi, ceapa, mere, telina (toate curatate, spalate si taiate bucati). Adaugam 100 ml vin alb si completam cu apa pana la jumatatea vasului, acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam friptura la cuptorul preincins la 200 grade pt 1 ora, dupa care intoarcem cotletul pe cealalta parte, acoperim iar cu folie si mai lasam vasul la cuptor pt inca 45 minute, dupa care, luam folia si lasam friptura la rumenit cateva minute. Dupa ce s-a rumenit fripturica, am mutat-o in alt vas, pastrand-o calda, iar legumele din vas le-am transformat cu ajutorul blenderului intr-un sos gustos si acrisor, caruia nu a trebuit sa-i mai adug nimic.
Pentru garnitura: intr-o tigaie teflonata am pus untul la topit, am adaugat ciuprcutele spalate si taiate bucatele, le-am sotat vreo 3 minute, am adaugat fasolea verde, porumbul, am sarat si piperat garnitura si cam atat.
Taiati cotletul felii si il serviti alaturi de garnitura si sos.
Gasiti mai multe retete pe blogul meu, la adresa: http://dulcesarat.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet umplut cu garnitura de fasole verde, ciuperci si porumb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de linte

Mancare de linte

Calim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului, ardeiul capia si morcovul

7 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Iepure cu masline si sos de rosii

Iepure cu masline si sos de rosii

Legumele se toaca marunt sau se baga la robot separat. Calim usturoiul zdrobit impreuna cu maslinele

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2013

    LALY, multumesc mult. A fost un preparat gustos si la masa a aratat excelent.

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2013

    Ce bunatate,cred ca a meritat tot efortul.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 bucata de cotlet ( eu am ales o bucata de vreo 800 grame
  • avand in vedere nr redus de membri din familie
  • respectiv 3
  • insa cantitatea o alegeti in functie de necesitati)
  • 200 grame carne tocata (din care am preparat o compozitie de carnat
  • impreuna cu 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite boia rosie
  • piper
  • sare
  • dupa gust)
  • putina mazare congelata si porumb din conserva
  • cate 1 lingura din fiecare
  • 3 morcovi
  • 2 mere
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica(sau o bucatica de vreo 50 grame dintr-o telina mare)
  • 100 ml vin alb
  • sare si piper
  • Garnitura: 1 borcan de fasole verde din provizile mele depozitate la camara
  • 300 g ciuperci champignion
  • 2 linguri de porumb din conserva
  • 1 felie de unt (cam vreo 30 grame)
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

LALY, multumesc mult. A fost un preparat gustos si la masa a aratat excelent.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Musaca