autor:

Fara foto

» » Fripturi

COTLETE DE MIEL AROMATE

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
8 cotlete de miel, 1 cana cu apa, 1 lamaie, 100 ml vin rosu, 2 ling de ulei de masline, 1 ling cu rozmarin, 2 cepe, 1 ling cu bulion, 3-4 catei de usturoi, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Spala bine cotletele de miel si indeparteaza cu grija pielitele.
Pregateste o marinata din zeama de lamaie, usturoi pisat, ulei de masline si jumatate de cana cu apa calduta.
Freaca bine cotletele cu rozmarin, piper si sare, apoi lasa-le vreo jumatate de ora sa se patrunda de toate aromele in marinata deja pregatita.
Incalzeste cuptorul, aseaza cotletele intr-o tava, toarna sosul de la marinata peste ele si da-le la foc. Din cand in cand, scoate tava si stropeste carnea cu sos.
Cand sunt rumene pe o parte, adauga vinul si intoarce-le pe partea cealalta. Continua sa le stropesti cu sos, pana sunt gata. In mod normal, ar trebui sa stea la cuptor cam 45 min.
Intre timp, prepara un sos simplu. Taie ceapa solzisori si pune-o la calit.
Cand devine aurie, stinge-o cu bulionul diluat in cealalta jumatate de cana cu apa, sareaza, pipereaza si stinge focul. Sosul se toarna peste cotlete cand le servesti. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "COTLETE DE MIEL AROMATE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlete de miel aromate

Cotlete de miel aromate

Cotletele se spala si se sterg cu un servet absorbant. Intr-un bol se adauga condimentele sarea

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe crocante si picante

Pulpe crocante si picante

Se pun pulpele la fiert in apa cu putina sare.Se da cascavalul prin razatoarea cu gauri mici, se

3 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Peste la steamer by copilou