Ingrediente
-6 cotlete de miel, Marinata pentru carnea de miel:, -5 catei de usturoi, -2 linguri de vin alb, -1 plic de rosii uscate, -1/4 lingurita ardei chilli, -5-6 linguri ulei de masline, -sare si piper, Pentru linte:, -300 gr. linte rosie decorticata, -1 legatura ceapa verde, -1 cana supa de legume, -1 catel de usturoi ras, -sare si piper, -ulei de masline, Salata:, -1 punga de amestec de salata, -2 bucati de lime, -sare si piper proaspat macinat, -ulei de masline, Decor:, -frunzulite de creson
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
3 voturi
Mod de preparare
Curatam usturoiul si il taiem rondele fine.
*Pregatim marinata pentru carnea de miel:
1.Punem intr-un castron toate ingredientele pentru marinata si le amestecam bine cu o lingura.
2.Asezam in castron cotletele de miel si le ungem peste tot cu acest amestec.
3.Cand cotletele sunt bine ''imbracate'' in sos, le asezam in caserola pentru marinare rapida.
4.Punem capacul caserolei si o vidam cu ajutorul aparatului Food Saver. In doar cateva minute carnea va fi marinata, fara a mai fi necesar sa o lasam in marainada pana a doua zi.
5.Dam caserola rece pentru o ora.
*Dupa acest timp incepem sa pregatim lintea;
1.Punem intr-o cratita ceapa verde taiata rondele fine si o parlim usor.
2.Adaugam apoi usturoiul si dupa 1 minut punem lintea, sare, piper, supa de legume.
3.Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc lejer pana aceasta este patrunsa.
*Intre timp pregatim salata si punem cotletele la prajit.
1.Punem salata intr-un castron, adaugam uleiul de masline, sare, piper si zeama de lime.
2.Amestecam lejer pana totul este bine asezonat.
3.Intr-o tava grill punem chiar foarte putin ulei de masline.
4.Adaugam cotletele in grillul fierbinte si le prajim frumos pe ambele parti.
5.Cand lintea, salata si cotletele sut gata, le asezam pe un platou, salata intr-un castron dragut si lintea intr-o tigaie.
6.Servim totul fierbinte decorat cu frunzulite de creson si lime.
Pofta mare va doresc!