autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Cotlete de porc in sos de mustar cu pure portughez

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Ingrediente
Pt. 2 pax:Pure de cartofi:500gr cartofi albi si sare groasa,2 linguri unt, galbenus.Piper,noz-omoscada(nucsoara!?).Optional cateva picaturi de suc de lamaie. cotlete de porc,2 linguri unt culinar sau 1 lingura margarina si 1 de ulei,4 dinti de usturoi pisat,1 lingurita caril indian,açafrao sau colorant alimentar pudra pt cine nu ii place caril,1dl brandy sau vin alb si 2dl smantana,1 lingura mustar.

Dificultate: Redusa Timp: 50h

4 voturi

Mod de preparare

1)Cartofi se taie cuburi si se fierb in apa cu sare mare.Intre timp se condimenteaza cotletele cu sare,piper,usturoi granulat(optional)si cimbru sau alt condiment care va place.2)Cartofi fierti se scurg,se amesteca cu unt,lapte,galbenus,sare,piper,noz-moscada,la urma sucul de lamaie.3)Cotletele se prajesc la foc mediu,se adauga usturoiul si caril(colorantul),brandy sau vinul.Daca a-ti optat pt.vin puneti capac aprox.5 min,daca e brandy mai putin.Se pune smantana si se lasa la fiert pana se obtine un sos crema(depinde cat de gros va place),la sfarsit se adauga mustarul si se amesteca bine.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc in sos de mustar cu pure portughez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Miel la cuptor

Miel la cuptor

Carnea se spala, se inlatura grasimea vizibila, se portioneaza, se sareaza si se pune intr-un vas

0 voturi    2 comentarii
30 min
Fripturi
Curcan cu oua Ochi de paun

Curcan cu oua Ochi de paun

Taiati si bateti pieptul de curcan, ca sa obtineti un dreptunghi de aproximativ 30 x 20 cm si condimentati,

12 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    O reteta foarte interesanta !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    ce bun!!!!!!!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    Carilul e un amestec de,sofran indian,coriandru,feno,mustar,cardamomo,ceapa,cuisoare,erva doce,funcho,usturoi,gengibre.In familia mea numai eu fac mancare cu caril,la restul nu le place,eventual daca pun putin sofran(pt culoare)ii mai pacalesc!zic dinti de usturoi,pt ca mie mai usor,si aici le zice dinti de usturoi si la capatana,cap!desigur ca sunt romanca si ar trebui sa scriu cum trebuie,nu ma impuscati!va rog!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      ma distreaza ca tu spui cateilor de usturoi,dinti. as vea sa te intreb,carilul e cumva curcuma (turmeric ),ca asa pare dupa culoarea finala.dupa adaugarea vinului sau brandy-ului nu as pune capacul,ca sa se evapore alcoolul si sa ramana aroma.pe de alta parte trebuie sa se lege si sosul.

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Buna reteta....o voi incerca!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Interesanta reteta.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50h

4 voturi

Ingrediente

  • Pt. 2 pax:Pure de cartofi:500gr cartofi albi si sare groasa,2 linguri unt, galbenus.Piper,noz-omoscada(nucsoara!?).Optional cateva picaturi de suc de lamaie. cotlete de porc,2 linguri unt culinar sau 1 lingura margarina si 1 de ulei,4 dinti de usturoi pisat,1 lingurita caril indian,açafrao sau colorant alimentar pudra pt cine nu ii place caril,1dl brandy sau vin alb si 2dl smantana,1 lingura mustar.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta foarte interesanta !

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
FICATEI DE PASARE LA GRATAR