autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » Salate

Cous-cous cu naut

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2013

Ingrediente
-300g naut, , -300ml apa, , -o bucatica unt, , -sare, , -200g naut fiert, , -2 morcovi, , -3 cepe verzi ( doar partea alba), , -1/2 ardei rosu, , -zeama de lamaie, , -ulei de masline, , -frunze de patrunjel, , -piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Prima data se pregateste cous-cous-ul. Asadar, intr-un bol se pune cous-cous cu putin sare. Dupa se pun 300ml apa la foc, iar cand incep sa clocoteasca se iau de pe foc si se pun peste cous-cous. Se amesteca bine si se mai pune si untul. Se lasa la racit.

Dupa care se pregatesc legumele. Asadar, intr-o tigaie se pune ulei de masline, iar cand incepe sa sfaraie se pune ceapa, dupa se pune ardeiul si se lasa 1 minut la calit. Apoi, se pun morcovii, sare si piper si se lasa la calit, la foc mare, max 7-10 minute. Legumele nu vor fii 100% patrunse, ci vor avea o textura mai crocanta.

Dupa ce au stat suficient pe foc, legumele se pun peste cous-cous. Acum se pot pune si boabele de naut, deja fierte, iar frunzele de patrunjel se toaca si se pun peste. La sfarsit se verifica de sare si se pune zeama de lamaie, dupa gust.

Sa aveti pofta!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu naut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de cartofi - Potato salad

Salata de cartofi - Potato salad

Dupa cum va ziceam in postarea anterioara am facut o masa copioasa pentru zece persoane si desi coastele

8 voturi    8 comentarii
1h
Salate de legume
Salata verde cu ridichi

Salata verde cu ridichi

Se taie salata bucati peste care se pun ridichiile taiate felii si ceapa tot felii, dupa care punem

4 voturi    5 comentarii
10 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    Rapid și gustos. Am simplificat puțin reteta. Peste legumele distuite am pus năutul și cuscusul iar în loc de apa am folosit supa de legume. Am pus capacul și am stins focul iar la sfârșit am pus zeama de lămâie.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -300g naut
  • -300ml apa
  • -o bucatica unt
  • -sare
  • -200g naut fiert
  • -2 morcovi
  • -3 cepe verzi ( doar partea alba)
  • -1/2 ardei rosu
  • -zeama de lamaie
  • -ulei de masline
  • -frunze de patrunjel
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Placinta cu doua umpluturi