autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » Mancaruri cu carne

Couscous cu tocanita de ficatei si inimi de pui si ciuperci

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2013

Ingrediente
-5 cepe, -350g ficatei si inimi, -180g ciuperci in conserva, -500ml apa, -ulei pt prajit, -2 lingurite de boia dulce, -sare, -piper, -200g couscous, -unt, cat o nuca

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Am invatat de la matusa mea ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria din ea, care unora le provoaca arsuri.

Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a dat in clocot am curatat, spalat si taiat ceapa. Am pus ceapa taiata in apa clocotita, pt 2-3 minute, dupa care am strecurat-o. Focul aragazului nu se stinge cand apa incepe sa clocoteasca si cand ceapa se pune in apa.



Mai apoi, intr-o tigaie, am pus ulei, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ceapa strecurata si am lasat-o putin la calit.

Dupa, am adaugat ficateii si inimile si le-am lasat 2-3 minute la calit.

Dupa am pus ciupercile din conserva, sare, piper si boia si le-am mai lasat 1 minut la prajit.

Am stins cu 300ml apa si le-am lasat la fiert, la foc mic, pana a scazut apa.

Separat, am pregatit couscous-ul. Asadar, am pus intr-un bol 200g couscous, sare si unt.

Cand cei 200ml de apa au dat in clocot, i-am pus peste couscous si am amestecat bine.

Dupa care am lasat couscous-ul sa se umfle si sa se raceasca.

Odata ce si couscous-ul s-a racit, iar tocanita a fost perfect facuta, le-am servit cu multa pofta!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Couscous cu tocanita de ficatei si inimi de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se amesteca toate ingredientele la un loc. Se unge o tava de chec cu ulei si se asaza compozitia

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ostropel cu cocos de tara

Ostropel cu cocos de tara

Deoarece carne de pasare de casa fierbe mai greu. Eu portionez cocos/gaina , spal carnea bine si

8 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 februarie 2014

    Foarte bun da couscus se poate face cu diferite combinatii si chiar garnitura la friptura/

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • -5 cepe
  • -350g ficatei si inimi
  • -180g ciuperci in conserva
  • -500ml apa
  • -ulei pt prajit
  • -2 lingurite de boia dulce
  • -sare
  • -piper
  • -200g couscous
  • -unt
  • cat o nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte bun da couscus se poate face cu diferite combinatii si chiar garnitura la friptura/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Penne cu carne tocata si sos de rosii