autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » Mancaruri cu carne

Couscous cu tocanita de ficatei si inimi de pui si ciuperci

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2013

Ingrediente
-5 cepe, -350g ficatei si inimi, -180g ciuperci in conserva, -500ml apa, -ulei pt prajit, -2 lingurite de boia dulce, -sare, -piper, -200g couscous, -unt, cat o nuca

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Am invatat de la matusa mea ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria din ea, care unora le provoaca arsuri.
Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a dat in clocot am curatat, spalat si taiat ceapa. Am pus ceapa taiata in apa clocotita, pt 2-3 minute, dupa care am strecurat-o. Focul aragazului nu se stinge cand apa incepe sa clocoteasca si cand ceapa se pune in apa.

Mai apoi, intr-o tigaie, am pus ulei, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ceapa strecurata si am lasat-o putin la calit.
Dupa, am adaugat ficateii si inimile si le-am lasat 2-3 minute la calit.
Dupa am pus ciupercile din conserva, sare, piper si boia si le-am mai lasat 1 minut la prajit.
Am stins cu 300ml apa si le-am lasat la fiert, la foc mic, pana a scazut apa.
Separat, am pregatit couscous-ul. Asadar, am pus intr-un bol 200g couscous, sare si unt.
Cand cei 200ml de apa au dat in clocot, i-am pus peste couscous si am amestecat bine.
Dupa care am lasat couscous-ul sa se umfle si sa se raceasca.
Odata ce si couscous-ul s-a racit, iar tocanita a fost perfect facuta, le-am servit cu multa pofta!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Couscous cu tocanita de ficatei si inimi de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca cu piure de cartofi

Musaca cu piure de cartofi

Mod preparare Piure: Curatati cartofii de coaja si ii puneti intr-o cratita la fiert pana ii

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Ficatei cu piure

Ficatei cu piure

Topim intr-o cratita 50 g de unt, adaugam ulei si cand s-a incins adaugam ceapa tocata o lasam sa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 februarie 2014

    Foarte bun da couscus se poate face cu diferite combinatii si chiar garnitura la friptura/

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • -5 cepe
  • -350g ficatei si inimi
  • -180g ciuperci in conserva
  • -500ml apa
  • -ulei pt prajit
  • -2 lingurite de boia dulce
  • -sare
  • -piper
  • -200g couscous
  • -unt
  • cat o nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte bun da couscus se poate face cu diferite combinatii si chiar garnitura la friptura/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu crusta de iaurt
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide