Am invatat de la matusa mea ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria din ea, care unora le provoaca arsuri.
Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a dat in clocot am curatat, spalat si taiat ceapa. Am pus ceapa taiata in apa clocotita, pt 2-3 minute, dupa care am strecurat-o. Focul aragazului nu se stinge cand apa incepe sa clocoteasca si cand ceapa se pune in apa.
Mai apoi, intr-o tigaie, am pus ulei, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ceapa strecurata si am lasat-o putin la calit.
Dupa, am adaugat ficateii si inimile si le-am lasat 2-3 minute la calit.
Dupa am pus ciupercile din conserva, sare, piper si boia si le-am mai lasat 1 minut la prajit.
Am stins cu 300ml apa si le-am lasat la fiert, la foc mic, pana a scazut apa.
Separat, am pregatit couscous-ul. Asadar, am pus intr-un bol 200g couscous, sare si unt.
Cand cei 200ml de apa au dat in clocot, i-am pus peste couscous si am amestecat bine.
Dupa care am lasat couscous-ul sa se umfle si sa se raceasca.
Odata ce si couscous-ul s-a racit, iar tocanita a fost perfect facuta, le-am servit cu multa pofta!
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii