autor:

KatrinC

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigei Pretzels

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2011

Ingrediente
-2 cesti faina, -1 / 2 ceasca unt, -3 / 4 cana lapte, -2 lingurite drojdie de bere, -3 linguri de zahar, -3 lingurite sare, -1 lingurita apa, -1 galbenus de ou, -1 lingurita faina, -1 lingurita de apa calda

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se adauga drojdia si se lasa 10 minute sa creasca.
2. Se amesteca faina, 1 lingurita de sare si untul. Se adauga drojdie si se formeza un aluat care se imparte în 4 portiuni egale si si se dau forma de minge care se acopera cu prosop si se pun la cald sa creasca 45 de minute.
3. Se scoate cate o minge de aluat si se imparte in 4 bucati. Se face o frangie lunga din fiecare bucata si se da apoi forma de covrig care se pune pe o tava de copt unsa. Se continua asa cu tot aluatul.
4. Se amesteca galbenusul cu apa si se ung covrigii. Se coc 10 - 15 minute sau pana cand incepa sa devina maro. Se amesteca 2 lingurite de sare mare, 1 lingurita faina si 1 - 2 lingurite de apa calda. Se unge pe covrigi si se coc alte 3-4 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei Pretzels" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Piroske cu cartofi

Piroske cu cartofi

Smintina se pune in vas se adauga bicarbonatul stins cu otet,sarea,zaharul si jumatate din cantitatea

40 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
COZONACI

COZONACI

In primul rand, se da drumul la cuptor si toate ingredientele se acomodeaza la temperatura bucatariei,

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • cocolina

    cocolina (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2012

    Imi plac mult cum ti-au iesit,;;,se poat e pune margarina in loc de unt ??? Oare ies la fel de buni?

  • raluka

    raluka (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

    Arata superrr bine covrigeii tai*****

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Yamy, yamy...am sa ii fac si eu in sfarsitul asta de saptamana...felicitari *****

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • -2 cesti faina
  • -1 / 2 ceasca unt
  • -3 / 4 cana lapte
  • -2 lingurite drojdie de bere
  • -3 linguri de zahar
  • -3 lingurite sare
  • -1 lingurita apa
  • -1 galbenus de ou
  • -1 lingurita faina
  • -1 lingurita de apa calda

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

cocolina (Chef de cuisine)

Imi plac mult cum ti-au iesit,;;,se poat e pune margarina in loc de unt ??? Oare ies la fel de buni?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide