1. Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se adauga drojdia si se lasa 10 minute sa creasca.
2. Se amesteca faina, 1 lingurita de sare si untul. Se adauga drojdie si se formeza un aluat care se imparte în 4 portiuni egale si si se dau forma de minge care se acopera cu prosop si se pun la cald sa creasca 45 de minute.
3. Se scoate cate o minge de aluat si se imparte in 4 bucati. Se face o frangie lunga din fiecare bucata si se da apoi forma de covrig care se pune pe o tava de copt unsa. Se continua asa cu tot aluatul.
4. Se amesteca galbenusul cu apa si se ung covrigii. Se coc 10 - 15 minute sau pana cand incepa sa devina maro. Se amesteca 2 lingurite de sare mare, 1 lingurita faina si 1 - 2 lingurite de apa calda. Se unge pe covrigi si se coc alte 3-4 minute.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii