autor:

gicuta

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac cu fructe uscate

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 decembrie 2015

Ingrediente
500 g faina (eu am folosit faina de la tara), 250 ml lapte, un ou intreg +2 galbenusuri, 150 g zahar, 80 g unt, 50 ml ulei, 200 g fructe uscate (stafide, fructe goji,ananas,coaja de portocala confiata), un pliculet drojdie uscata(7g), coaja de lamaie, 2 pliculete zahar vanilat, 2 lgt. esenta rom, un praf de sare, Pentru uns:, un ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Am amestecat drojdia cu 4-5 linguri de lapte caldut,1/2 lgt zahar si o lingurita faina. Am omogenizat si am lasat la dospit 15-20 de minute .
Restul de lapte l-am pus intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul ,sarea si zaharul vanilat .Cand s-a topit zaharul am dat craticioara deoparte.
Am batut oul intreg si cele doua galbenusuri cu furculita si le-am adaugat in laptele racorit,impreuna cu esenta de rom.
Am pus untul si uleiul la incalzit. Am lasat doar cat sa se topeasca untul si am dat deoparte..
Intr-un castron mare am cernut faina ,am facut o gropita in mijloc cu mana si am pus drojdia,compozitia de oua si lapte ,coaja de lamaie si jumatate din unt si ulei.
Am amestecat pana s-au incorpororat toate ingredientele , apoi am rasturnat aluatul pe masa si am framantat bine 45 de minute,adugand treptat restul de ulei si unt.Aluatul trebuie sa iasa neted si nelipicios
Am intins aluatul cu mana ,am presarat fructele uscate, am impaturit si am mai framantat putin pana s-au repartizat fructele uniform.
Am pus aluatul in castron l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cca o ora ).
Dup ce aluatul a crescut,l-am rasturnat pe masa si l-am mai framantam putin. Am impartit aluatul in doua, am dat forma de rulou fiecarei bucati si le-am impletim prin rasucire.
Am pus aluatul intr-o forma de guguluf unsa cu unt si l-am mai lasat la crescut aproximativ o jumatate de ora, dupa care l-am uns cu ou batut.
L-am copt cca 45 -50 de minute in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu fructe uscate

Cozonac cu fructe uscate

Fructele uscate se spala cu apa calduta si turnam apa calduta cu doua linguri de rom. Faina se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
papanasi

papanasi

Se amesteca brinza telemea cu ouale si faina. Se pun papanasii la fiert in apa clocotita. Se servesc

1 vot    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina (eu am folosit faina de la tara)
  • 250 ml lapte
  • un ou intreg +2 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 80 g unt
  • 50 ml ulei
  • 200 g fructe uscate (stafide
  • fructe goji,ananas,coaja de portocala confiata)
  • un pliculet drojdie uscata(7g)
  • coaja de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 lgt. esenta rom
  • un praf de sare
  • Pentru uns:
  • un ou

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa impletita