Am amestecat drojdia cu 4-5 linguri de lapte caldut,1/2 lgt zahar si o lingurita faina. Am omogenizat si am lasat la dospit 15-20 de minute .
Restul de lapte l-am pus intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul ,sarea si zaharul vanilat .Cand s-a topit zaharul am dat craticioara deoparte.
Am batut oul intreg si cele doua galbenusuri cu furculita si le-am adaugat in laptele racorit,impreuna cu esenta de rom.
Am pus untul si uleiul la incalzit. Am lasat doar cat sa se topeasca untul si am dat deoparte..
Intr-un castron mare am cernut faina ,am facut o gropita in mijloc cu mana si am pus drojdia,compozitia de oua si lapte ,coaja de lamaie si jumatate din unt si ulei.
Am amestecat pana s-au incorpororat toate ingredientele , apoi am rasturnat aluatul pe masa si am framantat bine 45 de minute,adugand treptat restul de ulei si unt.Aluatul trebuie sa iasa neted si nelipicios
Am intins aluatul cu mana ,am presarat fructele uscate, am impaturit si am mai framantat putin pana s-au repartizat fructele uniform.
Am pus aluatul in castron l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cca o ora ).
Dup ce aluatul a crescut,l-am rasturnat pe masa si l-am mai framantam putin. Am impartit aluatul in doua, am dat forma de rulou fiecarei bucati si le-am impletim prin rasucire.
Am pus aluatul intr-o forma de guguluf unsa cu unt si l-am mai lasat la crescut aproximativ o jumatate de ora, dupa care l-am uns cu ou batut.
L-am copt cca 45 -50 de minute in cuptorul preincalzit, la foc mediu.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii