autor:

maria mihalache

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2015

Ingrediente
Pentru aluat, 330 ml lapte caldut, 3 linguri smantana, 1 lingura unt, 3 galbenusuri, 6 linguri zahar, 650 g faina, 1 praf de sare, 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita, Pentru umplutura, 100 gr fulgi de migdale, 300 gr nuci, 150 gr halva simpla, 4 albusuri, 1 praf de sare, Pentru uns deasupra, 1 galbenus, 2 linguri lapte, zahar pentru presarat pe cozonac, ulei pentru uns si faina pentru tapetat formele

Dificultate: Ridicata Timp: 5h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.
La finalul programului am scos aluatul din masina ,l-am pus intr-un castron,l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat la cald,la dospit, pana cand acesta isi tripleaza volumul.
Tare frumos a mai dospit.

In acest timp ne ocupam de umplutura.......jumatate din cantitatea de nuci am maruntit-o la robotul de bucatarie iar cealalta jumatate am taiat-o bucati mai mari.Rasnim fulgii de migdale iar halvaua o rupem bucatele si o maruntim la robotul de bucatarie.
Amestecam halvaua cu nucile, migdalele si albusurile batute spuma cu putina sare.
Dupa ce aluatul a crescut il punem pe masa de lucru unsa cu putin ulei.

si il impartim in 3.
Intindem fiecare bucata de aluat fie cu sucitorul,fie cu ajutorul degetelor(eu asa am procedat).
Impartim si umplutura in 3 parti.
Punem peste fiecare bucata de aluat cate o portie de umplutura.

,apoi rulam si apoi punem cozonacii in forme(eu am folosit forme de aluminiu) unse in prealabil cu ulei si tapetate cu faina.
Lasam cozonaceii sa mai creasca inca 15 minute la loc caldut si acopertiti cu prosop de bucatarie.

Presaram putin zahar deasupra si dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute.
Dupa expirarea timpului, luam o bucata de hartie de copt, o trecem sub jet de apa, o stoarcem de surplusul de apa, acoperim cozonacul si mai dam tava la cuptor pt inca 10 minute. Asa procedam pentru fiecare cozonac in parte.
Oprim focul, lasam usa intredeschisa si mai lasam inca 10-15 minute in cuptor.
Scoatem din forma cozonacii, ii punem pe o parte si-l lasam sa se raceasca complet...daca aveti rabdare:))

O felie de cozonac,o cana cu lapte ......mmm.....un deliciu!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
PLACINTE

PLACINTE

Se cerne faina in care se face o adincitura in care se pun cele 2 galbenusuri, iaurtul, uleiul sarea

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu pasta de sfecla,spanac si ardei

Paine cu pasta de sfecla,spanac si ardei

Am facut un aluat de paine din: faina, apa, ulei si sare. Am framantat bine si apoi l-am impartit

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 10 iunie 2015

    Un deliciu cu nuca migdale si halva

Dificultate

Ridicata

Timp

5h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 330 ml lapte caldut
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura unt
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 650 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • Pentru umplutura
  • 100 gr fulgi de migdale
  • 300 gr nuci
  • 150 gr halva simpla
  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns deasupra
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • zahar pentru presarat pe cozonac
  • ulei pentru uns si faina pentru tapetat formele

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Un deliciu cu nuca migdale si halva

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbe?i orezul si l?sa?i sa se r?ceasc?, il pune?i in strecur?toare si l?sa?i sa se scurg?, apoi pune?i in blender si il face?i crema. Pune?i

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
ALUAT PTR PIZZA