autor:

daniela

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

Autor: daniela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2019

Ingrediente
Aluat, 1 kg faina, 300 ml lapte, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic drojdie uscata, 200 ml ulei, 4 galbenusuri, coaja de portocala, coaja de lamaie, 1 varf cutit sare, esenta de vanilie, Umplutura, 5 albusui, 100 zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 50 g nuca macinata, 30 g cacao, 100 g nuca tocata grosier, 20 g pesmet, esenta de rom, un praf de sare, optional-rahat, Uns, 1 galbenus, 1 lingura lapte, mac

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia.

Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam laptele cald.

Adaugam peste drojdia, coaja de portocala si de lamaie data prin razatoarea mica.

Framantam un aluat omogen adaugand treptat uleiul. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana dimineata.

Umplutura=mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam nuca amestecata cu cacao, pesmet, zaharul vanilat, omogenizam.

Scoatem aluatul pe masa infainata, impartim coca in 2.

Daca dorim sa facem cozonac impletit, il impartim in 4.

Intindem aluatul il ungem cu crema si rulam.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim si lasam la dospit 30 min.

Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele, presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min la 160 grade C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml ulei
  • 4 galbenusuri
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 5 albusui
  • 100 zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 100 g nuca tocata grosier
  • 20 g pesmet
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • optional-rahat
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • mac

Raporteaza reteta

Retete
de daniela
Tort cu crema de cirese si ciocolata

Tort cu crema de cirese si ciocolata

Intr-un castron, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Paste cu ton si dovlecel

Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul

4 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Clatite cu pate si cascaval

Clatite cu pate si cascaval

 Clatite-intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam laptele, uleiul, apa minerala,

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri pentru copii
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Primavara in cosulete