Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut.
Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia.
Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam laptele cald.
Adaugam peste drojdia, coaja de portocala si de lamaie data prin razatoarea mica.
Framantam un aluat omogen adaugand treptat uleiul. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana dimineata.
Umplutura=mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam nuca amestecata cu cacao, pesmet, zaharul vanilat, omogenizam.
Scoatem aluatul pe masa infainata, impartim coca in 2.
Daca dorim sa facem cozonac impletit, il impartim in 4.
Intindem aluatul il ungem cu crema si rulam.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim si lasam la dospit 30 min.
Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele, presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min la 160 grade C.
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii