Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.
Preparare aluat :
Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.
Galbenusurile se freaca cu putina sare pana se dizolva complet.
Se trasnfera in bolul robotului(sau intr-un vas mai mare daca framanatam la mana) , drojdia dizolvata in lapte caldut, galbenusurile, restul de lapte si se proceseaza 1 -2 minute.
Se adauga treptat , iar la final uleiul si se continua procesarea obtinand un aluat elastic si nelipicios.
Se lasa jumatate de ora intr-un loc cald si ferit de curent si acoperit cu un prosop .
Dupa jumatate de ora se intinde aluatul pe masa infainata , si se unge cu unt , impaturind aluatul .
Aluatul obtinut se lasa la rece 30 minute.
Preparare umplutura:
Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga nuca, cacao si esenta de rom.
Preparare cozonac evantai:
Se intinde aluatul pe masa de lucru si se taie din el patrate aproximativ egale.
Peste fie care patrat se pune umplutura de nuci si se aseaza in tava de copt.
Se unge la final cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se da in cuptul preinclzit la 200 grade timp de 30- 35 minute.
Se taie dupa ce s-a racit.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii