Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.
Preparare aluat :
Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.
Galbenusurile se freaca cu putina sare pana se dizolva complet.
Se trasnfera in bolul robotului(sau intr-un vas mai mare daca framanatam la mana) , drojdia dizolvata in lapte caldut, galbenusurile, restul de lapte si se proceseaza 1 -2 minute.
Se adauga treptat , iar la final uleiul si se continua procesarea obtinand un aluat elastic si nelipicios.
Se lasa jumatate de ora intr-un loc cald si ferit de curent si acoperit cu un prosop .
Dupa jumatate de ora se intinde aluatul pe masa infainata , si se unge cu unt , impaturind aluatul .
Aluatul obtinut se lasa la rece 30 minute.
Preparare umplutura:
Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga nuca, cacao si esenta de rom.
Preparare cozonac evantai:
Se intinde aluatul pe masa de lucru si se taie din el patrate aproximativ egale.
Peste fie care patrat se pune umplutura de nuci si se aseaza in tava de copt.
Se unge la final cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se da in cuptul preinclzit la 200 grade timp de 30- 35 minute.
Se taie dupa ce s-a racit.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii