Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.
Preparare aluat :
Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.
Galbenusurile se freaca cu putina sare pana se dizolva complet.
Se trasnfera in bolul robotului(sau intr-un vas mai mare daca framanatam la mana) , drojdia dizolvata in lapte caldut, galbenusurile, restul de lapte si se proceseaza 1 -2 minute.
Se adauga treptat , iar la final uleiul si se continua procesarea obtinand un aluat elastic si nelipicios.
Se lasa jumatate de ora intr-un loc cald si ferit de curent si acoperit cu un prosop .
Dupa jumatate de ora se intinde aluatul pe masa infainata , si se unge cu unt , impaturind aluatul .
Aluatul obtinut se lasa la rece 30 minute.
Preparare umplutura:
Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga nuca, cacao si esenta de rom.
Preparare cozonac evantai:
Se intinde aluatul pe masa de lucru si se taie din el patrate aproximativ egale.
Peste fie care patrat se pune umplutura de nuci si se aseaza in tava de copt.
Se unge la final cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se da in cuptul preinclzit la 200 grade timp de 30- 35 minute.
Se taie dupa ce s-a racit.
Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...
Salata de pui cu telina si maionezaReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii