Este un desert tipic bucãtãriei franceze.
Se zice, cã pt. prima oarã au fost fãcute de Auguste Escoffier, in onoarea regelui Eduard 7, al Angliei.
A dat numele de Suzette, dupã numele unei tinere vânzãtoare de florii, de care era indrãgostit...
1)Pt. aluat:
Amestecã fãina cu un vârf cutit de sare intr-un bol.
In alt bol, amestecã ouãle cu lapte si ulei.
Adaugã fãina si amestecã bine.Se poate pune putin lapte dacã a iesit aluatul prea gros.
Lasã sã odihneascã 10 min.
2)Se fac clãtitele
3)Pt. sos:
Pune pe foc, o tigaie antiaderentã cu unt si zahãr, pânã se obtine culoarea caramelului deschis.
Adaugã brandy si lasã sã fiarbã, la urmã adaugã sucul de portocalã si amestecã pânã se obtine un sos omogen.
4)Aranjeazã clãtitele in farfurii, inghetata, si toarnã sos peste fiecare.
Decoreazã cu felii de portocalã.
Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii