Crêpe Suzette

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Crêpe Suzette

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane:
  • Aluat:
  • 200 gr.fãinã
  • sare
  • 2 ouã
  • cca. 300 ml. lapte
  • 1 lingurã de ulei
  • Sos si decor:
  • 50 gr. unt
  • 100 gr. zahãr
  • 50 ml. brandy
  • 1 portocalã (sucul)
  • jumãtate de portocalã pt. decor
  • inghetatã optional

Mod de preparare

Este un desert tipic bucãtãriei franceze.

Se zice, cã pt. prima oarã au fost fãcute de Auguste Escoffier, in onoarea regelui Eduard 7, al Angliei.

A dat numele de Suzette, dupã numele unei tinere vânzãtoare de florii, de care era indrãgostit...

1)Pt. aluat:

Amestecã fãina cu un vârf cutit de sare intr-un bol.

In alt bol, amestecã ouãle cu lapte si ulei.

Adaugã fãina si amestecã bine.Se poate pune putin lapte dacã a iesit aluatul prea gros.

Lasã sã odihneascã 10 min.

2)Se fac clãtitele

3)Pt. sos:

Pune pe foc, o tigaie antiaderentã cu unt si zahãr, pânã se obtine culoarea caramelului deschis.

Adaugã brandy si lasã sã fiarbã, la urmã adaugã sucul de portocalã si amestecã pânã se obtine un sos omogen.

4)Aranjeazã clãtitele in farfurii, inghetata, si toarnã sos peste fiecare.

Decoreazã cu felii de portocalã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise