Este un desert tipic bucãtãriei franceze.
Se zice, cã pt. prima oarã au fost fãcute de Auguste Escoffier, in onoarea regelui Eduard 7, al Angliei.
A dat numele de Suzette, dupã numele unei tinere vânzãtoare de florii, de care era indrãgostit...
1)Pt. aluat:
Amestecã fãina cu un vârf cutit de sare intr-un bol.
In alt bol, amestecã ouãle cu lapte si ulei.
Adaugã fãina si amestecã bine.Se poate pune putin lapte dacã a iesit aluatul prea gros.
Lasã sã odihneascã 10 min.
2)Se fac clãtitele
3)Pt. sos:
Pune pe foc, o tigaie antiaderentã cu unt si zahãr, pânã se obtine culoarea caramelului deschis.
Adaugã brandy si lasã sã fiarbã, la urmã adaugã sucul de portocalã si amestecã pânã se obtine un sos omogen.
4)Aranjeazã clãtitele in farfurii, inghetata, si toarnã sos peste fiecare.
Decoreazã cu felii de portocalã.
Poftã bunã!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii