autor:

Piri Piri e Canela

» » Aluaturi si Foietaje

Crêpe Suzette

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 26 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 26 iulie 2010

Ingrediente
Pt. 4 persoane:, Aluat:, 200 gr.fãinã, sare, 2 ouã, cca. 300 ml. lapte, 1 lingurã de ulei, Sos si decor:, 50 gr. unt, 100 gr. zahãr, 50 ml. brandy, 1 portocalã (sucul), jumãtate de portocalã pt. decor, inghetatã optional

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

14 voturi

Mod de preparare

Este un desert tipic bucãtãriei franceze.
Se zice, cã pt. prima oarã au fost fãcute de Auguste Escoffier, in onoarea regelui Eduard 7, al Angliei.
A dat numele de Suzette, dupã numele unei tinere vânzãtoare de florii, de care era indrãgostit...
1)Pt. aluat:
Amestecã fãina cu un vârf cutit de sare intr-un bol.
In alt bol, amestecã ouãle cu lapte si ulei.
Adaugã fãina si amestecã bine.Se poate pune putin lapte dacã a iesit aluatul prea gros.
Lasã sã odihneascã 10 min.
2)Se fac clãtitele
3)Pt. sos:
Pune pe foc, o tigaie antiaderentã cu unt si zahãr, pânã se obtine culoarea caramelului deschis.
Adaugã brandy si lasã sã fiarbã, la urmã adaugã sucul de portocalã si amestecã pânã se obtine un sos omogen.
4)Aranjeazã clãtitele in farfurii, inghetata, si toarnã sos peste fiecare.
Decoreazã cu felii de portocalã.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crêpe Suzette" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu chimen

Saleuri cu chimen

Aluatul se desface pe masa de lucru, se taie cu rozeta la dimensiunile dorite (vezi poza), se bate

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu dulceata de visine

Clatite cu dulceata de visine

Se pregateste un aluat mai subtire (ca o smintina groasa)din oua,sifon,faina care se bat fie cu telul

6 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Cred ca este o bunatate !

  • liliana hristova

    liliana hristova (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    N-am mai mancat de mult asa ceva....hmmmm.Le-ai si flambat?

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    Maaaaaama ce bunatate ai facut tu aici Ramona.... Usor de facut dar delicios !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      Stiu de glumã Camelia :)) Vã multumesc fetelor

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      arata super bine , am salvat.o ca s.o incerc mai tarziu

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      Ramona, o minunatie de desert. Stii ce ma gandeam acum? Cum de n-ai gasit si un desert cu fructe de mare. Glumeam. Sper ca nu te-ai suparat.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Un desert delicios.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Foarte gustos si aspectos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

14 voturi

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane:
  • Aluat:
  • 200 gr.fãinã
  • sare
  • 2 ouã
  • cca. 300 ml. lapte
  • 1 lingurã de ulei
  • Sos si decor:
  • 50 gr. unt
  • 100 gr. zahãr
  • 50 ml. brandy
  • 1 portocalã (sucul)
  • jumãtate de portocalã pt. decor
  • inghetatã optional

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza