autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu peste

Crap la cuptor cu orez,dovleac razuit si plante aromatice

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Ingrediente
4 bucatele de fileuri de crap., 1 ceasca de vin(50 ml vin alb)., 1 ceasca de orez(200 gr)., 2 linguri de unt., 100 gr dovleac razuit., Plante aromatice., optional sare, roz proaspat macinat,vegeta fara sare(plafar bio),curry,tarhon uscat,menta uscata,rozmarin,tarhon.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Orezul se spala bine in cateva ape si apoi il punem la fiert conform cu indicatiile de pe punga de orez.In apa in care fierb orezul pun 2 linguri de unt,un praf de vegeta(vegeta bio),un praf de curry,un praf de rozmarin si o mana de dovleac razuit(100 gr).Se stie ca la cantitatea de orez, se pune de 3 ori cantitatea de apa si il fierb pana infloreste orezul,dar atat cat sa mai ramana lichid,deoarece dupa ce l-am fiert inchid focul si pun capacul la craticioara si il mai las cateva minute asa acoperit.Separat punem intr-o forma de yena bucatile de file de crap,adaugam ceasca de vin(50ml vin alb),sare,piper roz proaspat macinat,curry,un praf de tarhon uscat,rozmarin si bagam la cuptor pentru 25 sau 30 de minute.Pestele se face rapid,mai ales daca are si capac,iese mai suculent si mai delicios.Dupa ce s-au pregatit ambele feluri,le vom pune pe un platou si vom servi,alaturi de un pahar de vin alb.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor cu orez,dovleac razuit si plante aromatice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
FILE DE PANGASIUS PE PAT DE LEGUME

FILE DE PANGASIUS PE PAT DE LEGUME

Se spala pestele, se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu cateva picaturi de sos de

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Peşte cu sos de roşii

Peşte cu sos de roşii

Punem o cratita cu apă cu putina sare si piper pe aragaz la foc, în momentul când începe apa

15 voturi    10 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    O idee minunata.Se vede ca esti Fan peste. Mereu vii cu ceva nou. Esti o buna sursa de inspiratie si la acest capitol.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Interesanta combinatie!!!Tare apetisant!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 bucatele de fileuri de crap.
  • 1 ceasca de vin(50 ml vin alb).
  • 1 ceasca de orez(200 gr).
  • 2 linguri de unt.
  • 100 gr dovleac razuit.
  • Plante aromatice.
  • optional sare, roz proaspat macinat,vegeta fara sare(plafar bio),curry,tarhon uscat,menta uscata,rozmarin,tarhon.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Cely Snijec (Chef de cuisine)

O idee minunata.Se vede ca esti Fan peste. Mereu vii cu ceva nou. Esti o buna sursa de inspiratie si la acest capitol.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Peste cu sos de hrean si rosii