Crap pe pat de zacusca, la cuptor

Timp pregatire
250 minute
Complexitate
medie
Crap pe pat de zacusca, la cuptor

Ingrediente

  • Pentru zacusca
  • 500 g ceapa
  • 500 g ardei Kapia
  • 250 g morcov
  • 400 g fasole boabe
  • 250 ml ulei
  • 150 ml bulion
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • Pentru peste
  • 6 bucati de crap
  • zeama de la o lamaie
  • 1lingura ulei de masline
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Punem intr-o oala la fiert fasolea cu un praf de sare.

După ce a dat intr-un clocot aruncăm apa, punem fasolea in altă apă fierbinte cu un praf de sare şi o mai dam intr-un clocot.

Aruncăm şi cea de-a doua apă, apoi o punem in alta apa ,tot fierbinte, şi lăsăm la fiert până cand fasolea este bine fiarta.

Tragem oala de pe foc, si apoi o strecuram.

Jumatate din cantitatea de fasole o tocam la robot iar restul o lasam boabe.

In timp ce fasolea fierbe ne ocupam de legume.......le curatam ,le spalam si apoi le tocam rand pe rand in robot.

Punem intr-o cratita(eu am folosit un ceaun) uleiul la incins si apoi adaugam legumele.Adaugam un praf de sare. Lasam la calit pana ce ceapa devine sticloasa,morcovul si ardeiul kapia se inmoaie iar sosul format scade.Trebuie sa amestecam tot timpul pentru a nu se prinde.

Cand legumele sunt gata calite adaugam bulionul,fasolea tocata si fasolea boabe precum si cimbrul.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam in compozitie si cateva foi de dafin si piper boabe.Dam la foc potrivit avand grija sa amestecam pentru a nu se prinde.Din momentul in care incepe sa fiarba lasam la foc moderat circa 15 min.

Cat zacusca fierbe ne ocupam de peste.

Eu am avut un peste mare pe care l-am portionat si din care am folosit 6 bucati.

Facem urmatorul amestec.......zeama de lamaie, ulei,rozmarin si usturoiul pisat .Cu acest amestec ungem fiecare bucata de peste in parte.

Tranzvazam zacusca din ceaun intr-un vas termorezistent iar deasupra asezam bucatile de peste.

Dam la cuptor pentru circa 20-25 min pana ce zacusca scade iar pestele este bine facut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise