autor:

Andreea Constantina Manciu

» » Paste si pizza

CRATICIOARA CU SURPRIZE

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
-un cartof, -o jumatate de morcov, -o ceapa, -2 linguri de smantana, -carne de porc-100 grame, -un ou, -150 de grame de spaghete, -ulei, -50 de grame de mazare, -100 de grame de cascaval, -250 grame de faina, -o rosie, -delicat, -un varf de cutit de nucsoara, -un varf de cutit de oregano, -un varf de cutit de tarhon, -sare, -piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

74 voturi

Mod de preparare

Cu aceasta reteta am castigat un concurs pe blogul Teo\'s Kitchen.
1. Preparam din 250 grame de faina, un ou, un varf de cutit de sare si apa un aluat, pe care il framantam aproximativ 5 minute.
2/3 din aluat a luat forma unei craticioare, iar o treime forma unui capac. Dupa ce le-am â??construitâ??, le-am introdus in cuptorul incins in prealabil.Forma pentru craticioara am pus-o intr-un vas in care initial am asezat hartie de copt, iar capacul pentru craticioara l-am pus intr-o tava pe care am uns-o cu margarina si am presarat putina faina.Aceasta forma am dat-o cu partea de sus de la o alta craticioara.Le tinem la cuptor timp de aproximativ 50 de minute.
2. In timp ce aluatul se afla la cuptor, taiem carnea cubulete si peste aceasta presaram cate un varf de cutit de nucsoara, oregano, tarhon si adaugam si jumatate de lingurita de ulei de masline.
3. Legumele: morcovul si cartoful le curatam si le taiem in diferite forme( eu am ales forma triunghiului pentru cartof, iar morcovului i-am dat o forma ondulata cu ajutorul unui aparat care de obicei este folosit pentru taiat branza).
Apoi aceste 2 legume impreuna cu mazarea, se pun la fiert in apa, in care am adaugat o lingura de delicat.Cand sunt moi se scot si se pun la scurs intr-o sita.Timpul de fierbere la foc potrivit este de 20 de minute.

4. Punem la fiert apa pentru spaghete, in care am adaugat un varf de cutit de sare si o lingura de delicat.Cand da in clocot adaugam pastele si le mai lasam sa fiarba timp de 15-20 de minute.Dupa ce au fiert le punem intr-o strecuratoare.

5. Apoi luam carnea taiata cubulete si o prajim, pana devine rumena, aproximativ 4-5 minute.
6. Curatam ceapa, o taiem rondele si o calim in putin ulei cam 3 minute.

7. Legumele, care in prealabil au fost puse la scurse si impreuna cu rosia taiata felii, se pun intr-un vas, pe care il ungem cu margarina sau unt, si le introducem la cuptor timp de 10 minute.Vasul va fi acoperit cu o folie de aluminiu.

8. Tot la cuptor vom introduce si spaghetele peste care adaugam 2 linguri de smantana, cascavalul ras si piper dupa gust si le tinem timp de 10 minute.
9. Cand toate ingredientele sunt gata, luam craticioara si o umplem cu spaghete, si pe deasupra punem carnea si legumele.Eu am pus carnea in centru, am format cu ajutorul boabelor de mazare un cerc in jurul carnii si in laterale am asezat cartofii, rosia si morcovul.
Daca ti-a placut reteta noastra "CRATICIOARA CU SURPRIZE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu pui

Pizza cu pui

Se pune pieptul de pui la fiert in apa cu putina sare.I se ia spuma de deasupra,si se fierbe 10,15

9 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza

Blatul de pizza se unge cu un mix facut din ketchup si condimente (cate putin din fiecare, pana va

0 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine):

    am pregatit si eu retea ta ingenioasa si a avut succes ,doar ca eu nu am pus spaghete si in aluat am pus putin praf de copt pt ca aluatul sa poata fi mincat.

  • Fara foto

    Andreea2022 (Maestru bucatar):

    A iesit foarte bine . Mi-a placut mult !

  • Fara foto

    cristina (Maestru bucatar):

    Nu am icercat-o inca,dar ideea este criminala.O sa incerc si iti voi comunica rezultatul

  • 29 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elu , 22 septembrie 2015

    Paine, paste si cartofi, intr-o imbucatura? WOW!

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2012

    Mi se pare o reteta interesanta.Atit ca daca se fierb spaghetele 15-20 de minute si le mai si pui inca 10 minute la cuptor o sa iasa un terci.Spaghetele ca sa fie bune nu trebuie fierte mai mult de 8-10 minute ca devin prea moi si fara gust.

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Foarte ingenioasa esti, felicitari!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

      Original,felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Foarte ingenios !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      O idee minunata, tie ti-a iesit !

    • Fara foto

      VERONICA , 11 mai 2010

      FELICITARI : M-A FASCINAT FOARTE TARE CRATICIOARA DAR SI CONTINUTUL LA CARE MI-AI DESCHIS FASCINATII SI PTR. ALTE PREPARATE CE SE POT SERVII TOTODATA RUSTIC SI ELEGANT

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      foarte interesanta reteta,felicitari.

    • claudia

      claudia (Bucatar) , 20 februarie 2010

      minunat arata preparatul acesta! se mananca si craticioara? :D

    • valy

      valy (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      Este extra ordinar de buna reteta eu am facuto da fara sa le mai bag in cuptor pe rind ,adica dupa ce am asezat pasta si toate in craticioara am pus deasupra parmegiano si am bagat la gratinat pentru citeva minute .Este buna ,buna ....Va multumesc mult ..

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Supe,super, super si pot continua ,dar cred ca spune totul si atat. Foarte ingenioasa prezentarea . Felicitari si din parte mea .

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      O ideie minunata, ai votul meu, nota 10 cu felicitari !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Foarte frumos prezentata reteta,felicitari ai votul meu.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Felicitari Andreea ai o imaginatie creativa in domeniul culinar si treaba iese super!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Felicitari, o adevarata opera de arta culinara!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Groazava reteta...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Deosebit, fara cuvinte!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Felicitari !Reteta ta,merita premiu !

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Excelenta reteta, Andreea, felicitari pentru idee!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Multumesc frumos gustoaselor!

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Andreea , mai dat gata draga , n-am cuvinte pupici dulci!:D

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Andreea draga mea...atata mai pot sa spun : minunat !!! Felicitarile mele !!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Extraordinara reteta!O idee excelenta,ce mai.Felicitari!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Multumesc inca o data pentru aprecieri! Pupici

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Deci, ne-ati lasat fara cuvinte!!! Ce idee excelenta v-a venit!!! "Craticioara cu Surprize", arata super!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Ce sa zic, este uimitor, interesant si dovedeste interesul pentru ineditul din bucatarie, iar daca munca este si apreciata atunci totul este perfect. Felicitarile mele!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Multumesc gustoaselor pentru aprecieri!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Felicitri! Foarte interesanta indeea. Sigur am sa incerc si eu, doar ca nu am sa folosesc delikat ca l-am scos din bucatarie. Ai si votul meu

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

      Super,super,reteta ta.O sa o pregatesc si eu. Eu am pregatit de cateva ori ceva asemanator,dar in cescute .Asezam cescutele intr-o tava cu apa si le introduceam la cuptor.Apoi,le umpleam cu fructe,cu legume,cu carne.E super.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

74 voturi

Ingrediente

  • -un cartof
  • -o jumatate de morcov
  • -o ceapa
  • -2 linguri de smantana
  • -carne de porc-100 grame
  • -un ou
  • -150 de grame de spaghete
  • -ulei
  • -50 de grame de mazare
  • -100 de grame de cascaval
  • -250 grame de faina
  • -o rosie
  • -delicat
  • -un varf de cutit de nucsoara
  • -un varf de cutit de oregano
  • -un varf de cutit de tarhon
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Elu

Paine, paste si cartofi, intr-o imbucatura? WOW!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
paste cu afumatura si sos roz