autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Sosuri, Spume si creme dulci

Crema custard

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 600 ml, Dificultate : redusa, Ingrediente, •2 lingurite esenta de vanilie, •250 ml lapte, •250 ml frisca lichida, •5 galbenusuri, •120 gr zahar fin, •1 lingura amidon alimentar / faina (daca vrei o crema custard mai groasa)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

12 voturi

Mod de preparare

1. Pune laptele cu frisca la fiert, intr-o cratita.
2. Intre timp bate galbenusurile cu zahar pana se ingroasa si devin pale la culoare.
3. Pune esenta de vanilie in laptele cu frisca ce au fiert.Toarna acesta copizitie, putin cate putin, in galbenusri, amestecand continuu.Dupa ce ai turnat tot laptele, pune compozitia obtinuta inapoi in cratita si gateste, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa destul cat sa acopere spatele lingurii de lemn.Nu o lasa sa fiarba caci altfel se va taia.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema custard" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Rubarba cu crema custard

Rubarba cu crema custard

Mod de preparare rubarba : Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura de morcov cu crema custard

Prajitura de morcov cu crema custard

Separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute. Adaugam

14 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Excelenta !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    BUN!!!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Cred ca in final va arata dupa imaginatia fiecaruia.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Super reteta.Felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Felicitari,spre sa-mi reuseasca.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Cred ca e o bunatate, merita incercata!!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Nu stiu cum arata in final, dar sper sa fie buna. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

12 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 600 ml
  • Dificultate : redusa
  • Ingrediente
  • •2 lingurite esenta de vanilie
  • •250 ml lapte
  • •250 ml frisca lichida
  • •5 galbenusuri
  • •120 gr zahar fin
  • •1 lingura amidon alimentar / faina (daca vrei o crema custard mai groasa)

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Excelenta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Crema de banane