Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg conopida, 2,5 I apa, 100 g telini, 100 g patrunjel-pastirnac, 100 g ceapa, 200 g smîntînă, 2 oua, 100 g faina, 50 g unt, sare.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Conopida se curata, se rupe buchetele, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se aleg citeva bucheţele de conopida si se pun in alt vas. Zarzavaturile curatate, spalate si fierte, impreuna cu conopida ramasa se paseaza continuind fierberea supei înca 10 - 15 minute. Galbenusurile batute spuma, impreuna cu untul, se amesteca cu smintina si faina si se introduc in vasul cu supa-crema spre sfirsitul fierberii, amestecind compozitia; se potriveste gustul. Se poate servi cu crutoane de franzela sau cu buchetelele de conopida sotate in unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "
Crema de conopida" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Supe de legume
conopida se curata ,se spala si se taie buchetele potrivite. se pune la fiert intr-un vas cu apa
5 voturi
2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida la cuptor, scaldata-n cascaval, este una dintre primele mancaruri pe care am invatat sa
28 voturi
12 comentarii
1h 5 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010
O bunatate !