Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Se curata si se spala ceapa, morcovul si cartoful.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Ingrediente

  • 400 g linte roșie
  • 1/2 ceapă albă
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1,5 l apă
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 praf turmeric
  • 1 lingurita chimen
  • 1 foaie dafin
  • 1 cub unt (50 g)
  • pentru servit:
  • susan negru
  • smântână grasă
  • boia iute

Mod de preparare

Se curăță și se spală ceapa, morcovul și cartoful.

Se spală lintea sub jet de apă rece și se lasă la scurs.

Se conectează aparatul de gatit sub presiune Multicooker Crock-Pot Express la o sursă de curent.

Se desface și se scoate capacul aparatului.

În cuva aparatului se pun 2 linguri de ulei, se adaugă legumele și lintea. Se adaugă o linguriță semințe de chimen și o foaie de dafin.

Se selectează funcția Brown/ Sauté, presiunea Low și timp de gătire de 5 minute. Se apasă tasta Start/Stop. În acest moment, pe afișajul electronic apare Heat, semn că aparatul se încinge. În momentul în care va atinge temperatura optimă, va începe să gătească conform parametrilor selectați.

Se amestecă ocazional. După ce s-au scurs cele 5 minute, se adaugă apa caldă peste linte. Se adaugă sare și se așază capacul, blocându-se în poziția închis. Se rotește spre închis supapa de abur.

Se selectează funcția Meat/ Stew, presiune High, timp de gătire 10 minute.

După cele 10 minute se apasă tasta Start/Stop.

Cu ajutorul unui clește de bucătărie sau mănușă termică, se rotește spre deschis supapa de abur, acesta începând să se elibereze.

După ce s-a eliberat tot aburul, se deblochează capacul și se scoate.

Miroase formidabil! Lintea este fiartă foarte bine, încât nu rămâne decât să fie pasată.

Lintea se transferă într-un blender, îndepărtându-se foaia de dafin.

Aici rămâne la alegerea voastră cât de densă sau lichidă doriți să serviți. Eu am folosit zeamă mai puțină, să iasă mai cremoasă.

Se adaugă un cub de unt, un praf de turmeric, se potrivește gustul cu sare. Se pasează fin.

Se servește cu smântână, boia iute, un praf de chimen măcinat și semințe de susan negru!

Este absolut senzațională!

Aparatul de gatit sub presiune Multicooker Crock-Pot Express a îndeplinit într-un timp ultra rapid o misiune care ar fi fost de lungă durată în gătirea tradițională!

Să vă fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise