Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Se curata si se spala ceapa, morcovul si cartoful.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Ingrediente

  • 400 g linte roșie
  • 1/2 ceapă albă
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1,5 l apă
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 praf turmeric
  • 1 lingurita chimen
  • 1 foaie dafin
  • 1 cub unt (50 g)
  • pentru servit:
  • susan negru
  • smântână grasă
  • boia iute

Mod de preparare

Se curăță și se spală ceapa, morcovul și cartoful.

Se spală lintea sub jet de apă rece și se lasă la scurs.

Se conectează aparatul de gatit sub presiune Multicooker Crock-Pot Express la o sursă de curent.

Se desface și se scoate capacul aparatului.

În cuva aparatului se pun 2 linguri de ulei, se adaugă legumele și lintea. Se adaugă o linguriță semințe de chimen și o foaie de dafin.

Se selectează funcția Brown/ Sauté, presiunea Low și timp de gătire de 5 minute. Se apasă tasta Start/Stop. În acest moment, pe afișajul electronic apare Heat, semn că aparatul se încinge. În momentul în care va atinge temperatura optimă, va începe să gătească conform parametrilor selectați.

Se amestecă ocazional. După ce s-au scurs cele 5 minute, se adaugă apa caldă peste linte. Se adaugă sare și se așază capacul, blocându-se în poziția închis. Se rotește spre închis supapa de abur.

Se selectează funcția Meat/ Stew, presiune High, timp de gătire 10 minute.

După cele 10 minute se apasă tasta Start/Stop.

Cu ajutorul unui clește de bucătărie sau mănușă termică, se rotește spre deschis supapa de abur, acesta începând să se elibereze.

După ce s-a eliberat tot aburul, se deblochează capacul și se scoate.

Miroase formidabil! Lintea este fiartă foarte bine, încât nu rămâne decât să fie pasată.

Lintea se transferă într-un blender, îndepărtându-se foaia de dafin.

Aici rămâne la alegerea voastră cât de densă sau lichidă doriți să serviți. Eu am folosit zeamă mai puțină, să iasă mai cremoasă.

Se adaugă un cub de unt, un praf de turmeric, se potrivește gustul cu sare. Se pasează fin.

Se servește cu smântână, boia iute, un praf de chimen măcinat și semințe de susan negru!

Este absolut senzațională!

Aparatul de gatit sub presiune Multicooker Crock-Pot Express a îndeplinit într-un timp ultra rapid o misiune care ar fi fost de lungă durată în gătirea tradițională!

Să vă fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor