O recomand ca si desert. Cei mai curajosi insa, o pot gusta ca fel intai, pe post de supa-crema. Daca lasam in ecuatie varianta desertului, atunci ar merge foarte bine ca o gustare la ora ceaiului englezesc, ori alaturi de o carte buna, in pat, in asternuturi calde, privind din cand in cand fulgii de zapada de la fereastra. Un gust care te va duce cu gandul la sarbatorile de iarna ce au trecut, combinatie fina si placuta intre gustul de mere si cel de scortisoara.
Speli merele, le cureti de coaja si le tai in bucati mari. Le pui intr-o oala cu apa cat sa le acopere (cam 1 L), impreuna cu zaharul si batoanele de scortisoara si le lasi sa fiarba pret de 15 minute. Batoanele de scortisoara se scot si se dau la o parte. Cu o spumiera, scoti merele intr-un alt vas si le faci piure cu ajutorul mixerului de legume (cel vertical) sau intr-un blender. Piureul astfel obtinut il torni la loc in oala de pe foc.
Concomitent, faina o amesteci cu putin din zeama in care au fiert merele, frecand bine sa nu ramana cocoloase, apoi adaugi untul si torni totul in oala cu mere. Acest "pas" - cel cu faina- este optional, rolul fainii fiind de a lega mai bine supa si de a o face mai consistenta. Totusi, daca nu iti place, poti sa nu o adaugi, in acest caz crema va iesi mai lichida. Se mai fierbe totul inca 10 minute.
Dupa cele 10 minute, intr-un alt castron se amesteca smantana cu galbenusurile si putin din zeama de la mere. Se toarna in oala iar aceasta se ia de pe foc. Se serveste calda, cu putina scortisoara praf presarata deasupra, dupa plac.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii