Crema de telina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii; 1 kg telina
  • 150 g faina
  • 150 g smintina
  • 200 g franzela
  • 2 oua
  • 150 g ceapa
  • 100 g unt
  • 2
  • 5 I supa de carne
  • sare dupa gust.

Mod de preparare

Telina si ceapa se spala, se curata, iar jumatate din cantitatea acestora se taie marunt si se inabusa in 1/2 din cantitatea de unt si putina supa. In alt vas cu apa sau supa se pune la fiert restul de telina impreuna cu 1/2 din cantitatea de faina dizolvata in apa sau supa. Cind telina este aproape fiarta, se adauga legumele, înabusite, continuind fierberea. Cind telina este fiarta complet, se scoate si se taie felii subtiri, iar restul componentelor se paseaza si se strecoara compozitia. Se pregateste un sos din galbenusuri, smintina si restul de faina, care se introduce in vasul cu supa-crema. Se continua fierberea inca 5 minute, adaugind apoi telina taiata felioare subtiri si se pregatesc crutoanele de franzela la cuptor, stropite cu restul de unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise