autor:

Gabrielaolteanu

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 07 noiembrie 2011

Ingrediente
4 oua, 500ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 1 esenta de vanilie, 1 cana de zahar (pt topit), 1 cana de zahar (compozitie)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Am topit zaharul intr-o cratita diferita si abia apoi am tapetat tava cu zaharul ars.Am facut asa deoarece am vrut o cantitate mai mica si aveam o tava perfecta pentru ceea ce vroaim eu sa iasa.Am batut oualele intregi cu cana de zahar, zaharul vanilat si esenta de vanilie.Peste oua si zahar am adaugat laptele.Compozitia rezultata am turnat-o in tava mica si am introdus-o la cuptor petru 45 de minute la 180 de grade.Am lasat-o in cuptor pana s-a racit complet.A fost foarte gustoasa dupa ce am lasat-o la rece pentru cateva ore bune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars, cu blat

Crema de zahar ars, cu blat

Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic.Adaugam si cativa stropi de

54 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in cupe de mar

Crema de zahar ars in cupe de mar

Mai intai pregatim merele. In partea de deasupra taiem un capac, apoi cu ajutorul unei linguri de

15 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    emilia nica , 06 iulie 2013

    n-ai ce sa comentezi

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 15 martie 2012

    Foarte buna!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

    Unul dintre deserturile preferate...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 cana de zahar (pt topit)
  • 1 cana de zahar (compozitie)

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza

emilia nica

n-ai ce sa comentezi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pancakes sarate cu urda si marar