autor:

Gabrielaolteanu

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 07 noiembrie 2011

Ingrediente
4 oua, 500ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 1 esenta de vanilie, 1 cana de zahar (pt topit), 1 cana de zahar (compozitie)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Am topit zaharul intr-o cratita diferita si abia apoi am tapetat tava cu zaharul ars.Am facut asa deoarece am vrut o cantitate mai mica si aveam o tava perfecta pentru ceea ce vroaim eu sa iasa.Am batut oualele intregi cu cana de zahar, zaharul vanilat si esenta de vanilie.Peste oua si zahar am adaugat laptele.Compozitia rezultata am turnat-o in tava mica si am introdus-o la cuptor petru 45 de minute la 180 de grade.Am lasat-o in cuptor pana s-a racit complet.A fost foarte gustoasa dupa ce am lasat-o la rece pentru cateva ore bune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu cremă de zahăr ars

Tort cu cremă de zahăr ars

Crema:125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul

17 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
CREMA DE ZAHAR ARS

CREMA DE ZAHAR ARS

Se fierbe laptele cu zaharul vanilat si putina sare, apoi se lasa sa se raceasca.Intr-un castron

65 voturi    21 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    emilia nica , 06 iulie 2013

    n-ai ce sa comentezi

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 15 martie 2012

    Foarte buna!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

    Unul dintre deserturile preferate...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 cana de zahar (pt topit)
  • 1 cana de zahar (compozitie)

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu

Tiramisu

Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri de zahar pana s-au albit bine.Albusurile le-am

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza

emilia nica

n-ai ce sa comentezi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată