Creveti in sos de ouzo a La Papagheorghiu

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 legatura mare marar proaspat tocat
  • ceva oregano si cimbru
  • 2-3 rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri smantana de gatit
  • 3 linguri ouzo de calitate
  • sare marina neiodata si piper negru proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin (neaparat grecesc si cu aciditate scazuta)
  • 6-7 creveti intregi
  • asezonati cu sare si piper

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie wok ceramica pusa la foc mediu pe sita, caliti usor ceapa pana se inmoaie bine si adaugati pasta de tomate.

2. Adaugati mararul, oregano si cimbrul apoi rosiile intregi, terminand cu smantana.

3. Stropiti cu ouzo, dati focul mic si tineti in continuare pana cand scade de jumatate. Se condimenteaza dupa gust.

4. Intr-o tigaie incingeti usor uleiul si sotati usor crevetii condimentati in prealabil cu sare si piper pana isi schimba culoarea. Apoi ii scoateti si ii dati deoparte.

5. Serviti crevetii impreuna cu sosul pregatit anterior.

Kali Orexi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise